Lammasbody ja housutLupasin itselleni, että uusia kankaita en osta ennenkuin noita vanhoja olen käyttänyt pois, joten tässä olen tuhonnut punaista ja raitaista trikoota bodyyn sekä housuihin. Neela kasvaa niin vauhdilla, että suuremmat housut ja bodyt ovat kyllä tervetulleita, joten niitä pitäisi ommella lisää oikein urakalla. Bodyyn kokeilin painaa tuollaisen lampaan. Ihan hauska tuli.

Lupasin laittaa tutoria siitä miten teen kankaanpainannat joten tässä jonkinlainen esitys siitä miten niitä teen. Tapojahan on monia.


1. Piirrän haluamani painokuvion paperille.

2. Käytän sabluunana piirtoheitinkalvoa, koska sen olen todennut toimivan parhaiten ja leikkaamiseen käytän pienen pientä mattoveistä. Sabluunoiden määrä riippuu kuvan monimutkaisuudesta, mitä enemmän värejä kuvaan painaan sitä enemmän joutuu eri sabluunojen tekemään. Tässä lampaassa tein 3 eri sabluunaa. Yhteen tein vartalon, toiseen kädet,jalat ja kasvot ja kolmanteen silmät.

3. Sitten vain tuputellaan mahdollisemman vähän kangasväriä kankaalle sabluunaa käyttäen. Koska tässä teen tummalle pohjalle valkoista, jouduin väriä laittamaan kolme kertaa ennenkuin punainen peittyi tarpeeksi.

4. Ja näin edetään loppuun asti käyttämällä kaikkia sabluunoita. Värin annettaan tosin välillä kuivua, jottei sabluuna tahreennu alla olevaan väriin.

Jos teen esimerkiksi puseroon painantaa, jossa toistuu sama kuvio monta kertaa, teen yhden sabluunan kerrallaan, joten kun otan toisen sabluunan käyttöön on ensimmäiset kuviot jo kuivuneet eikä väritkään ehdi kuivia välillä kun painaa yhden värin kerrallaan.

Saikohan näistä ohjeista mitään selkoa?! Tuntuu tämän neidin silmät painuvan kiinni aivan pian, joten paras siirtyä nyt tuonne peiton alle. :)

Kommentit

 1. Söpö lammas :) Kivasti sopii tuohon punaiseen. Teillä ollaan vielä siinä iässä, että vaatteet jää äkkiä pieneksi. Kyllä se kasvuvauhti onneksi jossain vaiheessa hidastuu :)

  VastaaPoista
 2. Olisi kiva joskus kokeilla tuota painamista. Kiitos ohjeista!

  VastaaPoista
 3. Heh, mullakin on pyörinyt lammasaihe mielessä muutaman päivän tässä. Minä en sais pidettyä kiinni tuosta entiset kankaat pois ennen uusia :D ja meillä tuo kasvukin on niiin hidasta tällä hetkellä. Kaapissa on jo uusia odottamassa vaikka kuinka :) Pitäiskin ommella itselle jotain. Kiva yhdistellä tulee tuosta bodystä ja housuista!

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana lammas!!! Ihan samaa puuhaa täälläkin mutta minä en saa pidettyä sitä lupausta ettenkö ostais uusia kankaita ;)

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka söpö lammas =) Millä ohjeella/kaavalla olet tehnyt tuon bodyn ja housut? Itsellä vielä sopivat kaavat hakusessa tuolla meidän hämähäkkimiehen alulle.

  VastaaPoista
 6. Hauska lammas. :) Ja tuo vihreäraidallinen trikoo on vallan syötävää!
  Minulla ollut haaveissa jo pitkään kankaanpainanta, mutta opettelen ompelemaan ensin. :)

  VastaaPoista
 7. Kiva lammas! Sopii hyvin pikkuisen vaatteeseen. Ja tuota raitakangasta ihastelin minäkin, ihanan pirteät syksyiset värit!

  VastaaPoista
 8. Sinulla on tosi kiva blogi! Seurantaan jää ;)
  Ja ihania töitä olet tehnyt!!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tutoriaalista! Nyt pitää ehkä joskus uskaltautua itekkin koittamaan.
  Ihana lammas :)

  VastaaPoista
 10. Ihana lammas :) Tosi veikeän näköinen!!!
  Samalla tavalla teet painohommat kuin minäkin. Miulta on myös pyydetty ohjeita painantaan, mutta nyt ei olekaan onneksi sitten niin hätä sillä, kun täältäkin löytyy sellainen :)

  VastaaPoista
 11. Suloinen lammas ja ihanat värit sekä paidassa että pöksyissä!

  VastaaPoista
 12. Onkos tuo mikä tuo töpötin, ihan tarkoitukseen tehty väline vai meikkisuti?
  oot kyllä tosi taitava näissä vaatehommissa!!

  VastaaPoista
 13. Kiitos ihanaisista kommenteista kaikille!

  Sanna: Bodyn kaavana olen käyttänyt Ottobre 5/06 löytyvää mallia, tästä jätin vain pois kaula-aukossa olevat nepparit. Totesin että ne on jo turhat kun venyttämällä menee jo pään yli hyvin. Housut on Ottobre 1/06, simmpelit ja hyväksi todetut pikkuiselle.

  mude: Tuo töpötin joka näkyy niin on askarteluliikkeestä ostettu töpötin. Tuo on ihan kätevä kun voi tuohon helposti vaihtaa tuputin osan. (Tällä hetkellä käytän vanhaa pesusientä jonka olen leikannut palasiksi :) ihan kätevä) Helposti onnistuu kyllä ilmankin vaikka laittamalla maalarinteippia kunnolla tupon toiseen päähän.

  VastaaPoista
 14. Sanna kiittää kaavatiedoista ja poistuu penkomaan käsityölehtiarkistoaan =)

  VastaaPoista
 15. Sullakin on tuo käsillä tekemisen taito! Aivan ihania juttuja täällä. Saanko linkittää omaan blogiini? :)

  VastaaPoista
 16. Tosi kiva, että olet jaksanut laittaa tänne ohjeitakin : ). Josko sitä itsekin inspiroituisi painamaan kangasta pitkästä aikaa ; )!

  VastaaPoista
 17. Minua kiinnostaisi minkä merkkisiä kangasvärejä käytät ja kiinnittyykö se silittämällä vai miten.
  Olen ihan vasta-alkaja näissä kankaan painatushommissa. Sapluunan käyttö on kyllä tuttua muista askarteluista. Niissä on maalina ollut Minarol tai joku muu vastaava ;)
  Etukäteen jo tiedosta kiittäen :)
  Tämä blogisi on kyllä hieno!
  -Ulla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olen unohtanut vallan vastata! Anteeksi viivästys! Olen käyttänyt sekä tiimarista löytämiäni värejä (en muista nimeä) ja sitten olen käyttänyt askarteluliike Donnosta ostamiani Folkart fabric värejä, nämä Folkartit ovta olleet oikein hyviä ja kestäneet pesut ja silitykset. Kangasvärit kiinnittyvät kankaaseen juurikin silittämällä.

   Poista

Lähetä kommentti