1. marraskuuta 2009

Huovutetut tossut versio 5Näitä täällä taas tehtaillaan. En ole vielä ehtinyt joulujuttuja ajattelemaan vaan tässä on ennen sitä muutamat tilaustossut vielä tekeillä. Hyvä niin... eihän tässä vielä kiire ole... eihän? :D

Nämä siis samalla vanhalla kaavalla, Novitan ohjeella ja langat ovat Huopanen-lankoja. Tässä olen käyttänyt uutuus-lankaa, jossa väreinä oli ruskea ja musta. Ihan kivat tuli. Nämä lähti Ruotsin puolelle kummitädin jalkoja lämmittämään.

15 kommenttia:

 1. Näitä tossuja tahtoisin kans niin koittaa.Ehkäpä nyt tuosta huopasesta kudon tämmöiset.Aluksi oli siitä tarkoitus kutoa pojalle vaippavillikset,mutta kävipä niin ettei villa sovikkaan meidän herkkäpepulle:)

  VastaaPoista
 2. Todella suloiset tossut olet tehnyt. Onkos tämä se ohje, jossa oli ohje ihan pieniinkin tossuihin? Muistatko lehden numeron? Mullakin olis joku ohje, joka kyl vois olla tää sama, tarvis vaan kokeille ohjetta isompana, ihan pikkuruiset kun olen vaan tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Ei mullakaan ole vielä yksikään joululahja valmiina vaikka kovatsi oon yrittänyt jotain muka tehdä eli kiire taitaa kuitenki tulla :) Nuita tossuja pitäis kyllä yrittää kun Huopasta ois vaikka kuinka. Minä oon vaan niin huono virkkaamaan, pitäis löytää vastaava neulomisohje.

  VastaaPoista
 4. Ihanat tossut! Mä en tuosta Huopasesta niin välittänyt mutta Fritidsgarnista olis tarkoitus yhdet tossut kokeilla tehdä pukinkonttiin...

  VastaaPoista
 5. Hienot tossut!
  Ovatko liukkaat? Olen harkinnut, että pitäisikö yrittää väkertää tuollaiset pukikonttiin, mutta alkoi mietityttämään, että pysyykö mummo pystyssä niillä

  VastaaPoista
 6. Kauniit tossut! Huopajutut kiinnostavat minuakin ja jotain jo tullut kokeiltuakin. Jännittävää hommaa, aina yllätys minkälaisena työ tulee koneesta pihalle...

  VastaaPoista
 7. Voi mitkä ihanat tossut!!! Saanko udella, että mistä olet löytänyt sen Novitan ohjeen näihin?
  Olisi kivat jalkoja lämmittämässä tuollaiset tällaisen vilukissan jaloissa :)
  Onko noi liukkaat?

  VastaaPoista
 8. Mä ajattelin myös väkertää jotkut tuommoiset tossut isovanhemmille pukinkonttiin - tosin lankana ajattelin käyttää Tovea. Vaan pelkään myös, että ovat liian liukkaat vanhoille ihmisille :(. Ehkäpä tarvii testata niitä semmosia jarrusukkaklönttejä pohjaan?

  VastaaPoista
 9. Ihanat! Olen myös tehnyt saman tyylisiä tossuja mutta eri langasta. Tuo huopanen on ollut vähän vaihtelevan laatuista (mun kokemuksen mukaan). Mä olen kirjonut koristeita, täytyykin koittaa tuta neulahuovutusta. :)

  VastaaPoista
 10. Voi kun ihanat tossut! Mulla kanssa tuolla kahdet odottaa koristelua olkkarin ikkunalaudalla.. :)

  VastaaPoista
 11. Nämä on kyllä ihania tehdä ja todella nopeita. En ole itse mikään kutoja ihminen (ainakaan vielä :)), mutta näitä on tosi kiva tehdä.

  Sannu ja Hipsu: Olen löytänyt ohjeen netistä Novitan sivuilta eli sieltä vaan kopsaamaan :). Ohje tossuihin löytyy täältä:
  http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=1881

  Marita, Hipsu, Heidi: Itse mietin samaa, että onko tossut liukkaat kun mummulle näitä tein, mutta testaillessa en huomannut mitään sellaista. Samalla tavoin ovat liukkaat kuin sukatkin, tosin itsellä ei ole parkettia, joten en osaa siihen sitten sanoa, miten käyttäytyy. Ja mummu on ainakin pystyssä pysynyt tähän asti :D Mietein jossain vaiheessa tuota jarrupohja juttua, mutta en sitten vaivautunut ottamaan selvää onko sellaisia edes olemassa?

  VastaaPoista
 12. Nätit tossut, harmaansävy on kaunis.

  Joululahjoista nyt ei kannata murehtia. Tekee sen minkä viitsii ja jaksaa. Muista, että yhdessäolo on se joulun pääpointti! :)

  VastaaPoista
 13. Ole hyvä vaan ja kiitos itsellesi!
  Ja se aikaisin nouseminen ei ole kovin vaikeaa, kun menee 9-10 aikaan nukkumaan. :) Jaksaa mainiosti herätä!

  VastaaPoista
 14. Oikein ihanat nämäkin, niin kauniit väritkin!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...