Joulumekko valmiina jouluun!
Nyt on sitten joulumekkokin tytölle valmiina! Ajattelin jo hetken aikaa ostavana Neelalle jonkun kivan mekon, mutta löysin tuolta laatikosta tuollaista punaista velouria niin siitäpä syntyi mekko. Sai käytettyä pois jäännöskankaankin. Kaava on siis omasta päästä. Aluksi piti tehdä yksinkertainen liivimekko, mutta kankaasta ei pituus riittänyt vaan jouduin osista leikkaamaan etuosan ja hyvähän se oli. Pienet laskokset antavat mekolle leveämmän helman. Kun mekko oli valmis tarvitsisi se pientä tuunausta ja eikun mars katsomaan mitäs laatikosta löytyisi :) Kyllä tällä kelpaa nyt joulupyhät juhlia!

Nyt vannoin itselleni, että kerään nuo ompelutavarat tuolta keittiönpöydältä pois (todellakin ompelen keittiössä, siinä on kiva ruokaillakkin kun langanpätkiä joka paikassa, mutta minkäs teet kun tilaa ei ole muualla :D) ja otan ne vasta seuraavaksi esille joulupyhien jälkeen. Saa vähän siistittyä keittiötäkin jouluksi!

Kommentit

 1. Kauniin mekon ompelit!!! Kyllä kelpaa juhlia:)

  VastaaPoista
 2. No tuolla mekolla kyllä kelpaa ottaa joulun vastaan : )
  Aivan ihana!

  Itsellä taas askartelu/ ompelupöytä pursuaa niin paljon tavaraa, että teen siihen aina vaan kolon, johon mahdun ompelemaan, saisikohan sitä itseään niskasta kiinni ja tekisi joulusiivouksen siihenkin : )

  VastaaPoista
 3. Onpa suloinen mekko! Minulla ompelukone + saumuri on pienellä pöydällä olohuoneen nurkassa ja muut jutut joudun tekemään lattialla, mikä on melko haastavaa 9 kk vanhan ikiliikkujan kanssa :) Hyvää joulunaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Voi miten suloinen mekko! On varmasti pieni neito superhurmaava tuo päällään! :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis makko!
  Meillä on myös ompelukone ruokapöydän vakiokamaa, mutta tosiaan jos jouluksi sen sentään siitä siirtäisi :) Ja oma tila on tulossa kunhan vintti valmistuu, ihanaa!

  VastaaPoista
 6. Suloinen! Hienosti sait käytettyä valmiita matskuja, minä oon aina hirveän tyytyväinen itseeni jos ei tarvitse käydä mitään erikseen ostamassa. Minulla kyllä ompelu tapahtuu tuolla vaatehuoneessa mutta keskeneräisiä projekteja on olohuone täynnä.

  VastaaPoista
 7. Todella upea mekko! Ihanan säväyksen tuovat nuo helman pitsit :)

  Meilläkin saumuri koristaa keittiön pöytää, kankaat leikkaan olohuoneen lattialla. Jos nyt jouluksi sitten keräisi kaiken katseilta piiloon ;)

  VastaaPoista
 8. Kaunis joulumekko! Kiva kuulla muistakin keittiöompelijoista, meillä ei tosin voi koneita jättää pöydälle kun ei mahduta muuten syömään ollenkaan. Tuleepahan työjärjestykset harkittua ennen ompelua :)

  VastaaPoista
 9. Kaunis on mekko!
  Niin pirteä tuo puna-valkoinen-yhdistelmä:)
  Itse tein samantapaisen mekon serkkutytölle n.20 vuotta sitten...tuli muistoja mieleen!

  VastaaPoista
 10. Mulle tulee kans aina hyvä mieli, jos saa jonkun jämäkankaan pois nurkista ja sä sait oikein hyötykäyttöön. Hieno tuli!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana mekko!!! Minunkin pitäisi alkaa harjoitella ompelua, mutta tuo tilanpuute vaivaa täälläkin...

  VastaaPoista
 12. Hirmu nätti taas! Nämä on ihan mielettömän nättejä kaikki, mitä saat aikaiseksi! =)

  VastaaPoista
 13. Todellakin ihana mekko :).
  Minä kans ompelin ennen keittiössä, sit meni siihen lanka/kangas sotkuihin hermo (minä kun olen muutenkin sellanen tavaroiden levittelijä), että laitoin olohuoneen nurkkaan tilanjakajan (katosta verhotanko roikkuun) ja sen taakse pienen ompelunurkkauksen. Hyvin on toiminut, tila on pieni, mutta ei tarvi olla kokoaikaa jälkiä siivoamas...

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana mekko! Kivan mallinen (taaskin) ja minusta tuo valkoisen ja punaisen yhdistelmä on niin pirteä. Olipa lohduttavaa lukea että muillakin on ahdasta. Minä kans ompelen keittiössä ja leikkelen kankaat lattialla. Olis kyllä huippua kun olis kunnon tilat.. Ehkä koneiden pitää muuttaa jouluksi muualle..

  VastaaPoista
 15. Oijoi että on ihana mekko! Ja mitä tuohon työtilaan tulee, niin lattialla piirtelen kaavat ja usein leikkaan kankaatkin. Keittiönpöytä meilläkin toimittaa työpöydän virkaa. Olisihan se luksusta omistaa työhuone jossa saisi kaikki ompelujutut olla levällään:) Ehkäpä jonain päivänä...

  VastaaPoista
 16. Voi miten kaunis joulumekko. Ihana malli ja suloinen helma. Kyllä kelpaa pikkuneidin ottaa joulua vastaan :) Iloista joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
 17. Aivan ihana mekko<3 Jokos teillä mennään eteen päin? Meillä Niilo pyörii vaan oman napansa ympärillä:D Minulla tuppaa kans nuo koneet jäämään tuohon keittiön pöydälle vaikka yläkerrassa olisi oikea ompeluhuonekkin.Sinne vaan pääsen silloin kun isi on lasten kanssa.Näin ku ne on alakerrassa voin ommella sauman silloin ja sauman tällöin :D

  VastaaPoista
 18. Usi: Meillä ei vielä mennä eteenpäin. Pyöritään vaan napan ympäri ja käänytään selältä mahallee. :) Kovasti sitä odottaa kyllä että koskas tyttö lähtee liikkeelle, mutta tyytyväinen hän on ollut paikoillaankin ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti