Trikoopaita, -mekko tai -tunika


En osannut päättää, mikähän tämä nyt olisi, ehkä tämä nyt ei mekko ole, koska on mekoksi aika lyhyt, mutta ehkä sitten se tunika. On jo pitänyt aikojen sitten kokeilla paitaa, jossa hihansuissa kuminauhat, koska etenkin tytön päällä se näyttää hurjan söpöltä. Joten tässä sitä kokeilin ja levensin helmaakin hiukan. Hihat tein Raglanin tyyliin ja eteen pienen halkion, jossa yksi neppari toimii kiinnittimenä.

Nyt olen oikein innostunut itse tekemään kaavoja, kun se ei ollutkaan niin vaikeaa mitä luulin. Eli nämäkin kaavat ovat omat. Ja tästä mallista tykkään kovin! Sopii hyvin päälle! Tällä kaavalla ajattelin tehdä Neelalle punaisen joulumekonkin.

Kangas on joskus yli vuosi sitten ostettua löytökangasta Eurokankaasta ja olen sitä tuolla vain säilönyt ja nyt pääsi sekin kangas käyttöön.

Neiti ei taaskaan oikein paikallaan pysynyt, mutta eipä tuo haittaa ollenkaan :)

Kommentit

 1. Oikein hieno tunika. Ja niiiiiin söpö malli :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköinen! Ja sievä kangas! Ja söpö neiti:)

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti kangas ja kyllä on neiti kasvanut hurjasti!

  VastaaPoista
 4. Kaunis kangas ja kivan mallinen tunika :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kaunis tunika/paita. Ja ihana kangaslöytö!! Onko kangas trikoota vai puuvillaa? Olet kyllä tosi taitava tekemään noita kaavoja! Onko jotain vinkkejä jos uskaltais koittaa itsekin?

  VastaaPoista
 6. Onpa suloisia molemmat tunika ja Neela :) Kivalta näyttää nuo hihat. Minullakin ollut tunika suunnitelmissa iäisyyden.. jos seuraavaksi kokeilisi tuollaisia hihoja :)

  VastaaPoista
 7. Todella ihania niin tunika kuin mallikin :) Tosi upea kangaskin, miksen itse ikinä löydä mitään kivaa.. Olisi kyllä niin kiva alkaa ompelemaan vaatteita :)

  VastaaPoista
 8. Hieno tunika.
  Hyvä idea laittaa kuminauhat hihansuihin.

  VastaaPoista
 9. Ihana! sekä tunika että tyttö! :)

  VastaaPoista
 10. Hieno paita-tunika. Ja teidänkin tyttö jo kasvanu niin isoksi,ihana!:)

  VastaaPoista
 11. Ihanainen pikkupirpana söpössä tunikamekossa. :D

  VastaaPoista
 12. Tosi nätti! Tunika ja tyttö! Ihana että joku on noin taitava! =)

  VastaaPoista
 13. Norppastiina: Tuo kangas on trikoota. Kun ostin sitä en ollut varma onko se kivaa vai ei mutta nyt vaatteena se on tosi kiva vaikka vähän yöpaidalta näyttääkin :)

  Mulla ei kyllä kauheesti vinkkejä kaavojen tekemiseen löydy kuin, että kokeilee ja testailee. Mä alotin niin, että otin jonkun vanhan vaatteen ja siltä pohjalta piirsin kaavat. Sitten kun on pari tehnyt niin huomaa mistä kannattaa ottaa senttejä pois ja mihin lisätä. Ja jostain lehsitä olen katsellut minkämuotoisia kaavoja on ja ottanut mittoja tytöstä ja sen pohjalta tehnyt. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti