Kirjastokassi ja saumuri asiaaTälläinen kassi meni joululahjaksi.  Olin ajatellut sitä sellaiseksi kirjastokassiksi joten pohjassa on pienet kulmat ja kirjoja mahtuu näin kassiin muutama enemmän. Kangas on tätä ihanaa kukallista kuosia jota minulla on edelleenkin vielä jäljellä, ihanaa :)

Sitten - olisiko kenelläkään antamaan jotain vinkkejä saumurin suhteen. Olen sellaisesta pelistä jo kauan haaveillut ja nyt jos ostaisin sen itselleni näin joululahjana hiukan jälkikäteen. Uskon että tulee ihan tarpeeseen. Mutta siis noista merkeistä, olin ajatellut joko Berninan 1150mda tai 800dl mallia tai sitten liikkeen myyjän suosittelemaan Juki mo-554de konetta. Tuo Juki tuntuu ainakin olevan aika outo itselle, mutta kehui kyllä aika kattavasti laitteen, kuulemma Juki tekee myös Berninan koneita. Onko kenelläkään teistä kokemuksia joistain näistä koneista? Muitakin vinkkejä otan mielellään vastaan! :)

Kommentit

 1. Valitettavasti saumureista ei ole kokemusta, mutta tahdaskoneissa ainakin Jukin suoraommelkoneet vaikuttavat ihan hyviltä.

  VastaaPoista
 2. Mulla on se Bernina ja just tuo malli. Olen ollut supertyytyväinen vaikken edes osaa kaikkia hienouksia edes käyttää ;) Hintahan on aika kova mutta uskon että siinä on minulle konetta pitkäksi aikaa....

  VastaaPoista
 3. Mulla on Berninan perusmalli, 700D, on ollut ainaskin tähän asti riittävä.

  VastaaPoista
 4. Juuri tuo Berninan malli on työväenopistolla käytössä, jossa käyn ompelukurssia. Vanhemmat mallit ovat olleet siellä 15 vuotta päivittäisessä käytössä (ne toki huollatetaan siellä säännöllisesti). Itse olen vain ommellut tuolla Berninalla ja koekäytettänyt omaa Singerin perusmalliani. Singerin perusmalli häviää selväsi Berninalle. Itse harkitsin Berninaa, mutta hinnat oli päälle 900 ja tuo vähän käytetty Singer oli vaan tosi halpa.

  VastaaPoista
 5. Ensimmäinen saumurini oli Eva merkkinen. Ompelin sen kymmenessä vuodessa puhki. Toinen ja nykyinen saumurini on Bernina 334DS. Tämä on ollut käytössäni yli viisitoista vuotta, ja olen ommellut sillä todella paljon. En voi muuta kuin kehua. Muutaman kerran olen huollattanut koneen ja edelleenkin se pelaa kuin enkeli. Niin ja olen ammatiltani ompelija!

  VastaaPoista
 6. Minulla on 25 vuotta vanha Bernette 234 edelleen käytössä. Loistava saumuri edelleen. Joskus olen miettinyt uuden ostoa, mutta enpä usko, että vaihtamalla paranee. Berninan koneita voin lämpimästi suositella, sillä ovat kyllä huippulaatua.

  VastaaPoista
 7. Minulla on Bernina 800 DL ja olen ollut tyytyväinen. Napakka peruskone, juuri kuin halusinkin. Se isompi numeroinen taitaa olla sitten enempi digitaalinen säädöiltään, tai jotain sellaista muistelisin. Tämä on ollut nyt kohta vuoden reippaassa käytössä, ei murheita.

  VastaaPoista
 8. Juuri tuo Bernina 1150mda löytyy täältä ja tuo mda säätö on ihan loistava ja nopeuttaa tikinsäätöä tosi paljon. Muutenkin loisto peli.

  VastaaPoista
 9. Minulla on Pfaffin coverlock 3.0, joka on siis peitetikkisaumuri. Olen ollut koneeseen todella tyytyväinen ja on kyllä ollut joka euron arvoinen. Voin tuota ehdottomasti suositella, jos on tarvetta myös peitetikkiominaisuudelle :)

  VastaaPoista
 10. Bernina tuntuu olevan kyllä kaikkein suosituin merkki. Itsekin sellaisesta haaveilin, mutta tällä hetkellä ei ollut laittaa rahaa saumuriin niin paljon. Ostin Elnan perussaumurin ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. Tekee siistiä ja tasaista tikkiä. Kun vertasin vastaavanhintaiseen Singeriin, oli ero suuri. Singer tuntui jotenkin kovin heppoiselta ja tärisi ja rämisi... Mutta jos vaan rahat Berninaan riittää, niin kyllä se varmasti kannattaa.

  Ystävälläni, joka on ammatiltaan vaatetusteknikko, on peitetikkisaumuri. Hän totesi, ettei moista enää ostaisi, sillä langoittaminen saumurista peitetikiksi vie aina älyttömästi ompeluaikaa, varsinkin jos ompelee paljon... Hän sanoi, että järkevämpää on hankkia perussaumuri ja erillinen peitetikkikone.

  Itselläni se onkin sitten seuraavana hankintalistalla:)

  VastaaPoista
 11. Minulla on käytössä Bernette 334D-saumuri, jonka ostin käytettynä pari-kolme vuotta sitten. Pelaa hyvin ja jälki erinomaista. Ompelukoneena Bernina, johon olen ollut myös tyytyväinen. Haaveilen vielä peitetikkikoneesta, josko semmoisen joskus raskisi ostaa.

  Katsopa tämä:
  http://www.huuto.net/kohteet/bernette-334d-saumuri/123476732

  Ei ole oma saumurini :) mutta sattui osumaan silmiini ja koska olen ollut tyytyväinen omaan koneeseeni, laitanpa tuon linkin sinulle.

  VastaaPoista
 12. Herkullista kangasta tuossa kassissa!

  Mulla ei ole kokemusta saumureista ja sen ostaminen on ollut haaveissa jo jonkin aikaa. Tällä viikolla vihdoin hankin saumurin ja käytetyn Bernetten ostin. Malli on vanha 334d. Tänään ensimmäistä kertaa kokeilin ommella sillä. Tyytyväinen olen tämän perusteella. Katselin myös uutta singeriä, mutta ääni oli kovempi ja jotenkin se tuntui tärisevänkin enemmän kuin tämä vanha bernette.
  Singer sinulla ei tainnut vaihtoehtona ollakkaan ja hyvä niin :)

  VastaaPoista
 13. Mulla on myös saumurihankinta edessä. Itsellä on mietinnässä Husqvarnan Huskylock S15 tai S21. Tuossa jälkimmäisessä (ja kalliimmassa) on peitetikki mukana. Jos jollakulla on kokemuksia, kuulisin mielelläni.

  VastaaPoista
 14. Tuosta peitetikkisaumurista vielä sen verran, että pelkäsin itsekin etukäteen sitä muuttamista peitetikkitilaan/langoitusta. Monesta paikasta luin että on todella monimutkaista ja aikaa vievää. Mutta eipä vaan ollutkaan :) Minulla menee hommaan n. 10 min. Ompelen yleensä niin, että teen ensin useampaan paitaan tms. peitetikkaukset, muutan sitten saumuriksi ja hurautan ompelukset valmiiksi. Toki makuja on monia, mutta minulla on asiasta vain positiivisia kokemuksia ;)

  VastaaPoista
 15. Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä! Kuulen toki mielellään lisääkin kokemuksia ja varmaan muutkin lukevat mielellään ketä vaan saumuria ovat haaveilemassa.

  Olen tuotakin vaihtoehtoa juuri miettinyt, että olisi peitetikki samassa kun tilaa minulla ei ole kolmelle koneelle ja olisihan se ihan luksusta saada hienot käänteetkin paitoihin, mutta ompelukone liikkeissä tyrmäsivät heti tuon peitetikkisaumurin juurikin tuon vaihdon takia. En sitten tiedä tulisiko sitä vain hermoromahdus niitä vaihdellessa :D Pitäisi saada jossain kokeilla tuota vaihtoa, mutta täällä on niin huonosti noita liikkeitä ettei missään tunnu sellaista olevan näytillä. :(

  VastaaPoista
 16. Minulla on Berninan tavallinen kone. Activa230 ja se on kuin unelma.
  Minulla on tuollainen yhdistelmäsaumuri Singerin. Ostin sen keväällä.. ja ajattelin, että kyllähän sitä jaksaa vaihtaa toiseen asentoon eli peitetikin ja tavallisen saumurin välillä. Mutta kun on ollut vanha Huskylock saumuri tuossa kaapissa, niin olen sitten sillä ommellut tavallisesti ja Singerillä peitetikkiä. Turhan työlästä silti!

  Nyt on kuitenkin ajatus vaihtaa kahteen uuteen ja erilliseen koneeseen. Eihän se tieten kovin kannattavaa ole, mutta harrastuksethan maksavat. Ja tämän harrastuksen pariin kulkeminen ei vie paljoa bensaa.. :)

  Ehdottomasti suosittelen berninaa. 700D on halvin malli, jonka ovh on n.740€ sen saa hintaan 590€. Ja 800DL: n ovh on 950€ ja sen saa hintaan 700€ (sisältää laukun) ja yhestä paikasta 650€. jälimmäisessä on langoittaminen on helpompaa "ohjaimille". Siskolla on 800DL ja kokeilin ja se oli hyvä, aivan riittävä. Hinnat ovat muuten "Oulun seudulta" ja uusimmat tältä viikolta.

  Mutta enhän minä voi ilman peitetikkikonetta olla. Joten sellainenkin täytyy olla, kun siihen on tottunut. Berninalla se on aika kallis. Fun Lock 009DCC ovh1237€, sen saisin hintaan 800€.
  Mutta keskusteluista luin, että Elnalla434 ja Janomellakin ois hyvät vastaavat. Mutta hiukan silti arveluttaa. Ja niihin on erityisen hyvä kantinkääntäjä laite lisävarusteena (vastaava, kun teollisuuskoneessakin on. Jos joku on käyttänyt). Menen ehkä huomenna Ouluun, jos Elnan liikkeessä olis semmonen, niin täytyy kokeilla..ovh sillä on 680€ ja HKi:ssä tarjouksessa 590€.
  Jos en nuihin luota, niin sitten minun kolme konetta tulee olemaan Berninan. Ainakin kaks.
  Mutta huomenna siis saumurikauppaan, jos tarkenee.
  Tulehan huomenna mukaan tinkimään! :)

  Kuulisin mielellään peitetikkikoneita lisää! Sekä berninan ja muiden. Ompeleeko Berninan peitetikki moninkertaista velouria?

  Jos sinulla ei ole tilaa kolmelle, niin laita se tavis kone kaappiin. Tavallista saumuria tarvii kaikessa, mutta monesti joustavissa käyttää peitetikkiä ja saumria. Ja tavis puuvillaisissa taas saumuria ja tavallista konetta. Niin minäkin pyörittelen koneita väliin kaappiin ja takas..Helpompi se on sieltä nostaa, kuin vaihtaa toiseen asentoon..

  -AnniKa

  VastaaPoista
 17. Kiitos Annikallekin kattavasta kommentista. On hyödillistä kuulla kokemuksia ja ajatuksia! Luulen, että lähden tästä kyllä pian sinne saumuri ostoksille. :) Katsotaan sitten mikä tulee mukaan!

  VastaaPoista
 18. Kävin eilen kaupungilla. Singeri lähtee vaihtoon ja tilalle tulee torstaina Berninan 800DL.
  Peitetikkikone jäi vielä auki! Elnan konetta vähän kokeilin, mutta se oli hirvee möykky! Valtavan iso. Mielestäni liikkeessä eivät tunteneet konetta kauheen hyvin, joten jäi pieni epäilyksen pilvi.. Ja Berninan peitetikkokonetta ei ollut kokeiltavana tai siis kellään ei nyt ollut sitä. Joten en ehkä summilla silti uskalla tilata, jos ei kokeile. Kiinnostaa tietää kuinka helposti nuita kanttauksia ompelee ja paksua velouria.

  Pittääkö se Helsiinkiin lähtä kokeileen sitä?

  Onko jollain semmonen???

  -AnniKa

  VastaaPoista
 19. Kävin tänään kokeilemassa Bernina 800 DL:ää ja Husqvarnan Huskylock S21:stä. Testailin myyjän kanssa noita pitkän tovin (kokeilin myös Huskylock S15). Ainoa kone, jossa myyjällä ei ollut mitään ongelmia oli tuo Bernina, huskujen kanssa joutui säätämään.. Tosin, voi olla vain huono tsägä. Vaiheilen itse vielä.. viimeistään ensi viikolla saumurin osto edessä..

  Mitä olette muuten pulittaneet noista Berninoista.. tuntuu, että liikkeiden hinnoissa on aika paljon ilmaa.

  VastaaPoista
 20. Hei! ostin marraskuussa Bernina 700d:n ja tyytyväinen olen ollut, tosin olen myös sen verran aloittelija etten osaa erikoisia toimintoja vielä kaivata. Harkitsin myös Brotherin saumuria ja käytettyä Berninaa mutta päädyin tähän kun sai takuun ja käyttöohjeet mukaan. Tuolla kestovaippainfon keskusteluissa kovasti Brotheria moni kehuu. Brother olisi ollut jossakin nettikaupassa. Liikkeestä( Turusta)ostaessani sain tosi hyvän ohjeistuksen mitä ei varmastikaan nettikaupan kautta olisi voinut saada. Toivottavasti löydät hyvän ja mieluisen saumumrin ! :)

  VastaaPoista
 21. Yllä minun postissa (AnniKan)on hintatietoja Oulun suunnalta..
  Mutta luulen, että alle nuitten hintojen et saa mistään..

  AnniKa

  VastaaPoista
 22. Mä tiedän, etten tule kolmea konetta hankkimaan.. Mietityttää tuo peitetikkipuoli, tulenko kaipaamaan sitä, jos hankin pelkän saumurin. Peitetikkisaumuri oli kokeillessa niin paljon monimutkaisempi ja itse olen aika aloittelija saumureissa. Noita huskylock S21:siä on myyty kuulemma paljon ompelimoihin.

  Halvin tarjous (kun samalla vien vanhan eva m34:sen vaihdossa) mitä sain berninan 800dl:stä on 660€ ja huskylock S12 750€. Tosin vakkarimyyjäni vantaan puolella lupasi räätälöidä hinnat vielä halvemmaksi..

  VastaaPoista
 23. On tottumiskysymys mistä tykkää..ja mitä vaatii..
  Teollisuuskoneita käyttäessä huomaa, kuinka nämä kotikoneet on niin yksinkertaisia! Mutta ehkä olen ollut niitten kanssa ammattini takia enemmän tekemisissä..
  Jos joittenkin kans saa menemään aikaa takkuillessa, niin teollisuuskoneiden. Mutta kun toimii, niin on monin verroin ihanampi ja nopeampi ommella..

  -AnniKa

  VastaaPoista
 24. Ompelukonemyyjäni ehdotti, että haen tuo Huskylock S21:n kokeiltavaksi ja että voin vaihtaa sen jos se tuntuu liian monimutkaiselta. Odottelen nyt ihan jippona, että käyn hakemassa koneen tänne. Bloggailen koneesta, kunhan sitä vähän tutkailen.. Hintakin tuntuu sopivalta, vaihtokoneen vietyäni maksan n.600 €.

  VastaaPoista
 25. Tänään kävin kokeilemassa tuota Jukin konetta ja ai että se oli hieno! Katselin muitakin malleja siinä ja tuo oli kyllä yliveto. Nyt se odottaa tuolla ompelupöydällä :) En voinut sitä sinne jättää. Olin ajatellut, että jos tuo ei ole hyvä niin päädyn Berninaan, mutta Juki vei nyt voiton. Ja toivottavasti en tule katumapäälle. Hintaa tuolle tuli 700 euroa joten halvemmalla pääsin kuin Berninan kanssa. Nyt sormet ei malttaisi pysyä koneesta erossa hetkeksikään! :)

  Minya: Mielenkiinnolla jään odottelemaan kokemuksia Huskysta :)

  AnniKa: Olisi kyllä hienao joskus kokeilla teollisuuskonetta tai sitten ei ;)... jos ei sitten kelpaakkaan enää peruskone kun on teollisella huristellut. :D

  VastaaPoista
 26. Onnittelut uudelle koneelle! Kerrohan kuulumisia koneesta..

  Mä hain tänään Berninan 800DL saumurin ja laitoin vaihtoon vajaa vuojen vanhan sinkerin. 700€ ois ollut muuten koneen hinta tingattuna..
  yhdet lekkarit tuossa ompelin ja kyllä luisti mukavasti! :) huomenna sitten jatkuu.. Edelleen se peitetikkikone puuttuu.. Mutta jospa mä sellasenkin saisin-hyvän sellasen!

  -AnniKa

  VastaaPoista
 27. Eilen tuli Husku S21:n kotiin, enkä malttais odottaa, että pääsen säätämään sen kanssa. Oon innoissani tuosta peitetikkipuolesta ja sain kässänopetutunkin himoitsemaan konetta :D.. Koneella saa muuten ommeltua täydellisiä ympyröitä xD.

  Vähän joutuu opettelemaan extraa, että onnistuu myös peitetikkipuolen langoitus ja muistaa säätää oikeat vivut paikoilleen.

  Btw, onks kellään vinkkejä, missä olis hyviä ohjeita mitä saumaa/huolittelua/tikkiä kannattais missäkin tilanteessa käyttää? Onks mitään web-opasta vai saumurikirja kirjastosta kouraan?

  VastaaPoista
 28. Vaihdoin äskettäin 15v. vanhan berneten uuteen berninan 800DL:ään. Tilasin sen briteistä, hintaa tuli toimituksineen n. 460e. Berninan 700D:ssä on se huono puoli, et tikin pituus DIFF syötön napit on koneen sisällä, tämä hankaloittaa huomattavasti ompelua. Siksi nimenomaan malli 800D, kutakuinkin ominaisuuksilta vanhaani vastaava. Peitetikkikone kannattaa hankkia erikseen, vaatii aikamoista pelaamista, että saumurista peitetikkikoneen ja toisiin päin.

  VastaaPoista
 29. saitko anonyymi briteistä ostetulle takuuta suomalaiseen liikkeeseen? Paitsi tuskin sitä tarvii. Suomalaista käyttöohjetta et varmaan tarviii, saisko sitä mistään?

  VastaaPoista
 30. britti 800DL:stä vielä toinenkin kommentti: tosi edullinen hinta, itse olen löytänyt halvimman 447€ + postikulut. Voitko suositella myyjäkauppaa? t. anonyymi 2

  VastaaPoista

Lähetä kommentti