Saumurin esittelyNo nyt vihdoin sain otettua kuvaa tuosta upouudesta saumuristani. Merkki on Juki MO-554de. Hintaa tuolle tuli 700 euroa. Ja kyseessä on siis pelkkä saumuri, jossa ei ole peitetikkiä. Kovasti pohdein aiemmin että uskaltaako tuollaista nyt ostaa kun kuulosti kauhean oudolta merkiltä, mutta loistavasti on toiminut -ainakin tähän asti. Olen jo lankojakin vaihdellut ja pienen opettelemisen jälkeen tuli ompelujälkikin siististi. Hieno juttu kyllä tuo saumuri. :) Nyt vielä kun jostain sitä haluttua aikaa saisi niin voisi surautella noita trikoita tuolta kaapeista vaatteiksi.

Kuvassa näkyy myös perusompelukoneeni. Tämän isoäitini on minulle joskus monia vuosia sitten antanut ja nyt pitää kyllä myöntää, että on tullut tarpeeseen. Kiitos mummulle siitä! :) Ja tämä kone oli juuri vuosihuollossa (tai pikemminkin vuosikymmenhuollossa :D) ja toimii taas kuin unelma.

Valittelin jokin aika sitten sitä kun joudun keittiössä ompelemaan niin tähän löysimme ratkaisun eli sain makuuhuoneeseen aivan oman ompelunurkkauksen. Joka on aivan ihana! Ja olen juuri siivonnut ompelupöydän, joten siksi noin siisti ;)

Niin ja näyttää kuvassa myös vilahtavan uusimmat pussukat, jotka odottavat vielä kuvausta. Näistä ainakin pari ajattelin laittaa Taitomaahan myyntiin kun innostuin niitä vähän tekemään. Nuo pussukat ovat siitä mukavia, että niillä saa käytettyä pois tuolta kangasvarastosta pienet kankaanpalat, jotka eivät sovellu enää muuhun käyttöön. Joten pussukoita luvassa tuonnenpana lisää. :)

Kommentit

 1. Voih! Ihana ompelunurkkaus! Minä luulin, et mulla on ´antiikkinen´ kone mutta sun on kyllä vanhempi. ;) Mutta toisaalta ne vanhat on usein luotettavia ja kestäviä ja tekevät hyvää jälkeä. Ainakin kun muistaa huoltaa silloin tällöin... :)

  VastaaPoista
 2. Sulla on hyvät työtilat! Ajattelinkin jo kun pelkän kuvan näin, että onpas siistiä ompelupöydäksi. Löytyihän se selitys sieltä tekstistä kun pitemmälle luki:)
  Kuulemani mukaan tuo Juki on merkkinä luotettava ja ainakin teollisuuskoneita muistelisin olevan sen merkkisenä. Siis muistelisin, mutta voin olla väärässäkin......

  VastaaPoista
 3. Kyllä nyt kelpaa ommella :) Varmaankin tuo on ihan hyvä saumuri, vaikkei minulla noista enempää tietoa olekkaan.. Minäkin sain koneet pois keittiön pöydältä, järjestin pienen ja kapean pöydän niille. Mukavaa kun keittiössä on enemmän tilaa oleelliselle :)

  VastaaPoista
 4. Heippa! Ihana blogi sinulla ja ihania ompeluksia! Uskoisin saumurisi pelittävän, sillä Jukiahan on käytetty ja käytetään ymmärtääkseni vieläkin mm. maamme johtavissa vaatetehtaissa.. :D

  VastaaPoista
 5. Juki on hyvä merkki, mun kolmilankainen saumurini on merkkiä Juki ja vaikka se on ikivanha on se täysin toimiva :)

  VastaaPoista
 6. Äkkiä vaan surruuttelemaan kankaita vaatteiksi! Kävin itse juuri saumurikurssin ja laitoin sen jälkeen töissäkin vanhat saumurit toimintavalmiiksi. Jäävät liian usein hankalan langoituksensa takia syrjään..

  Katselin dokkaria nimeltä Verta, hikeä ja t-paitoja (voi katsella vielä areenasta), jossa Intialaisessa tehtaassa ommeltiin Jukeilla..

  VastaaPoista
 7. Juu, kyllähän se Juki näyttää enemmänkin olevan teollisuuskone, joten uskon, että on toimivan kapistus.

  Minya: Katselin mielenkiinnosta tuon sanomasi ohjelman kun oli sopiva hetki ja näytti siellä Jukeja olevan, mutta olipas ohjelma jollakin tavoin herättävä muutenkin. Kyllähän sen tiesi, että halpatyövoimaa on jne ja ennenkin tuollaista nähnyt, mutta on se aina kyllä yhtä pysäyttävää ja harmillista tuommoinen toiminta. Ja tuosta innostuneena pitää varmaan itse tehdä omat vaatteetkin tästä edes päin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti