Kukallinen tunika ja housut
Tällä kertaa aivan jotain muuta kuin tavanomaista. Pitkästä pitkästä aikaa tuli tehtyä jotain vaalenpunaista. Nämä tunika ja housut menivät ystävän pienelle tyttöselle. Eihän sitä viitsi ihan jokaiselle tuputtaa ylikirkkaita värejä joihin itse on ihan pöllähtänyt. Ja löytyihän sieltä kaapista vaalenpunaista, valkoista ja pilkkutrikoota. Kukat koristeeksi aplikoin  erilaisista puuvillakankaista.

Molempien kaavat on itse piirretty. On laiskuus iskenyt noiden kaavojen piirtelyyn. Kaikkea ihanaa näyttäisi uusimmassa Ottobreessäkin olevan kunhan jaksaisi alkaa niitä kaavoja piirtelemään, inhoaako ketään muu kaavojen piirtelyä vai olenkohan vain laiska?  :)

Kommentit

 1. Tosi kiva tuo paidan kukka ja housut näyttää kans tosi kivoilta, hyvin yhdistyy toisiinsa noiden aplikaatioiden kautta. Minäkin inhoan kaavojen piirtelyä :) Tuntuu niin vaivalloiselta aloittaa, mutta äkkiähän se sujuu kun vain aloittaa! Niin pitäis munki piirrellä kaavoja uusimmasta Ottobreesta, tässä joku päivä sitten...

  VastaaPoista
 2. Ihana setti :).
  Mites pysyy käytössä ja pesussa aplikaatiot jotka on ommeltu vain suoralla?! Itse aplikaatiota vasta harjoittelen ja siksakilla aplikoinut, mut toi taitais olla nopeempaa :D

  Minä inhoan kans kaavojen piirtelyä, monesti tulee sit piirrettyä useampi kaava kerralla...

  VastaaPoista
 3. Hienot ovat! Tykkään etenkin tosta kukasta:).
  Ja kyllä, kaavojen piirtely ei ole kivaa! Se on sellainen inhottava valmisteluvaihe, missä työn jälki ja tulos eivät vielä näy. Vasta kankaita leikatessa ja ommellessa (etenkin ommellessa) etenevän työn jäljen (ja tietty lopputuloksen) näkeminen on palkitsevaa ja sitä parasta käsitöiden tekemisessä!

  VastaaPoista
 4. Oikun söpis setti. :-)

  Mäkin inhoan kaavojen piirtelyä...Sitten niitä pyörii vähän siellä sun täällä. Meillä kun on aika pieni koti eikä vieläkään ole kaikille tavaroille paikkaa...(muutettiin lokakuussa)

  VastaaPoista
 5. Kaavojen piirtely on pakkopullaa täälläkin! Itseasiassa yllättävän moni juttu on musta vähän ikävää, esim vetoketjujen ompelu, rypytyslankojen ompelu ja resorikanttaukset. Välillä sitä miettiikin, että mikä osa tässä on sitä kivaa?? Taitaa olla nimenoman sen ompelun eteneminen ja valmiin työn näkeminen niin kuin tuo sisko tuossa yllä jo kirjoittikin :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihania nämäkin.

  Ja juu, en ole ikinä ymmärtänyt miten joku jaksaa ihan kaavoilla ommella jonkun vaatteen. Joitakin kertoja tullu kokeiltua, mutta kun ne kaavat ei takaa välttis yhtään sen parempaa istuvuutta tms.

  VastaaPoista
 7. Aivan ihana setti! Niin kauniit aplikaatiot ja pirteät! Mistä noita ideoita oikein tulee? =)

  VastaaPoista
 8. Sinulla on ihania ideoita!
  Kaunis kokonaisuus ♥

  VastaaPoista
 9. Oi kuinka ihanat ja inspiroivat applikaatiot! Ja koko setti tietty myös :) !

  Mä kyllä useimmiten jaksan ihan kaavat piirrellä kun ilman en oikein osaa mitään saada aikaan - innostusvaihe on yleensä vielä tuossa piirtelyvaiheessa päällä joten se ei useimmiten tuota suurtakaan tuskaa. Mutta sitten se kaavojen asettelu kankaalle, onko se kangas nyt suorassa, onko kohdistuksia ym. ym. Plääh, se on tylsää ..

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka ihanan pirteä ja keväinen kokonaisuus! Ihania nuo kukat! Miten nuo aplikaatiot kestää pesua? Oletko leikannut langan suunnat vinoksi? Ja onko alla tukikangas sekä kaksipuoleinen liimakangas?
  Mä jaksan kyllä piirtää mutten jaksais leikata niitä kaavoja. Tiedän, ei mitään järkeä. Multakaan ei kyllä onnistu ilman kaavoja vaatteiden teko.

  VastaaPoista
 11. Mä inhoan myös piirtämistä, mutta vielä enemmän leikkaamista ;(

  Ihana setti! Samaa mietin myös että kuinka tuo applikaatio pysyy pesussa kun on suoralla kiinnitetty? Onko sulla aiempaa kokemusta?

  VastaaPoista
 12. Ihana setti, kivat värit ja aplikaatiot :)

  Kaavojen piirtely, plääh!

  VastaaPoista
 13. Kiitos kommenteista!

  Näissä aplikoinneissa joissa käytän puuvillaa trikoolla ja jotka ovat suoralla ommeltu on kaikista tärkeintä, että molemmat kankaat on todella pesty ennen ompelua. Laitan kuvion toiselle puolelle sekä tavallisen tukikankaan että kaksipuoleisen liimakankaan, jotta pysyvyys olisi hyvä. Ja näin nämä on kyllä minulla pesussa pysynyt hyvin kiinni. Ja vielä kun jaksaisi aina pesun jälkeen silittään vaatteen niin sehän olisi parasta, kumma kyllä ettei sitä aina jaksa :) Nuo reunathan tietysti kankaasta riippuen lähtee riispaantumaan, mutta se näissä onkin tarkoituksena, että reunat ovat riispaantuneen näköiset, mutta eivät kuitenkaan hajoa vaan suora ja tukikankaa pitää ne kyllä hyvin kiinni. Näin minulla tämä ainakin toimii :)

  VastaaPoista
 14. Hei, norsupussukka saapui eilen ja oli niin ihana kun ajattelinkin. Yläsauman olit vaan purkanut:) Tuosta pussista voi pyytää ainakin puolet enemmän! olen ite tekstiiliartesaani ja melkein tuntu pahalta ostaa ihan pilkkahintaan:) Terv.Tessa

  VastaaPoista
 15. Tessa: Kiva, että pussukka oli mieleinen! Juu, olin purkanut sen yläsauman kun ei se mieletäni siihen sopinutkaan niinkuin ei tuohon toiseenkaan pussukkaan, näyttää kivemmalta ilman :)

  VastaaPoista
 16. Setti on kivan näköinen ja ihana tuulahdus kesästä!

  Kaavojen kanssa minulla ongelma on niinpäin, että piirtelen kovasti kaavoja, mutta en ennätä tekemään kaavoilla vaatteita, joten pieniä käyttämättömiä kaavoja on vaikka kuinka paljon..

  Kuinka muuten käsittelet noita kuvia jotka on syvätty? Olen yrittänyt opiskella aihetta mutta ei se oikein luonnistu :( Olisi kiva kuulla mitä kuvalle oikeasti pitäisi tehdä..

  VastaaPoista
 17. On muuten kiva kuulla että muutkin jättäs mielellään väliin tuon kaavojen piirtämisen ja leikkaamisen :)

  onnekas: Käytän Photoshop ohjelmaa, koska luulen ja uskon että se kattavin ohjelma ja sitä osaan käyttää työnikin puolesta. Ensimmäisenä paras olisi kuvata kohde valkoisella taustalla, jolloin sitä ei tarvitse syvätä ollenkaan. Kun kuva on koneella lisään kuvaan level- ja curvesmaskit. Eli näillä valaisen kuvaa ja saan ympärillä olevan valkoisen tasaiseksi ja valkoiseksi. Sitten vain pyyhin "pyyhekumilla" ympäriltä pois ylimääräiset "tahrat" jos vielä on jotain jäljellä. Eli pääasia oikeastaan on kirkastaa kuvaa ja säätä kuvan kirkkautta parempaan suuntaan. Ja sitten lopuksi tietenkin muuttaa kuvan kokoa pienemmäksi. :) Mahdoitko ymmärtää mitä tarkoitin... kysy vaan ihmeessä jos jotain jäi mietityttämään!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti