Virkattuja tiskirättejä
Matkat on nyt matkusteltu ja ollaan päästy kotiin. On se kyllä ihanaa matkustella, mutta vielä mukavampaa on tulla kotiin.

En olisi voinut vielä vuosi sitten kuvitellakkaan virkkaavani tiskirättejä/pölyrättejä. No, tulipa sekin tehtyä. Unajan blogissa olen joskus törmännyt tälläisiin. Toimivat muuten todella hyvin! Lähtee pinttyneetkin tahrat pöydästä vähäisellä hankaamisella. Ja ovat kivemman näköisiä keittiössä kuin kaupasta ostetut kertakäyttöliinat. Olen nyt näitä virkannut bambulangasta (kuvassa punainen), akryylilangasta (värikäs raita) sekä puuvillalangasta (vaalearaita) ja todennut ne kaikki ihan hyviksi. Akryylilanka kuivuu minusta nopeammin kuin puuvillainen.

Tämä punainen, johon tein lapun mukaan meni tuparilahjaksi Jyväskylään.

Malli:
Pylväitä, 45 silmukkaa

Langat:
Värikäsraita, Novita Puro Batik (886), koukku 4
Punainen, Novita Bambu (526), koukku 4
Vaalearaita, Novita Luxus Cotton valk. (010) ja Novita Luxus Cotton beige

Kommentit

 1. Voi vitsi kun on kivoja! Ihanan värikäs tuo raitainen. Olen myös jossain näihin törmännyt ja miettinyt että pitäisi kokeilla tai sitten esim. froteesta ommeltuja, nekin on kuulemma hyviä. Jotenkin on kuitenkin epäilyttänyt toimiiko nuo oikeasti, mutta pakko kai se on uskoa että hyviä ne on ja todellakin kauniimpia. Kivalta näyttää tuo lappuun kääritty, se on sen näköinen, että voisi mennä suoraan kaupan hyllylle myyntiin :)

  VastaaPoista
 2. Nuo on tosi kivoja! Minä olen ajatuksesta monesti innostunut (ehkä näilläkin virkkaustaidoilla rätin saisi aikaiseksi ;)), mutta toteutusta ei ole näkynyt..

  Muitakin kivoja juttuja täällä oli, huopahelmet ja ihana keinu! Mä en tajua, miksi blogisi oli listaltani pudonnut itsekseen, enkä siis ole osannut tulla kurkkimaan. Päivittymisetkin on sivullani tosi hitaat (siis muiden blogien), onkohan jotain vikaa koko sivussa. Uudestaan blogisi sinne laitoin, pitää katsella toimiiko nyt.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja ja mahdottoman kiva lahjaidea :)

  VastaaPoista
 4. Waude!! ♥ Ihania!

  Tätä täytyykin kokeilla, sillä olen ollut niin skeptinen kaikkien tällaisten suhteen, mutta kun kerroit, että lika lähtee, niin eihän sitä voi muuta kuin virkata kokeiluun :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteitä! Mistä muuten löysit nuo pesuohjekuviot? Yritin vastaavia omaan tiskirättivyötteeseeni aikoinaan etsiä, mutten (helposti) löytänyt.

  VastaaPoista
 6. Meillä on myös käytössä tuollaisia bambulangasta virkattuja tiskirättejä. Toissa ja viime kesänä niitä virkkailin. Ovat käteviä ja kestäviä.

  VastaaPoista
 7. Vau, näyttääpä kivoilta, ja varmasti on käteviä :)

  VastaaPoista
 8. Söpöt tiskirätit! Kiva idea lahjaksi ja näyttää tuo punainen kyllä extra hienolta vyötteessään.

  VastaaPoista
 9. Kivannäköisiä, näitä kelpaa pitää näkösälläkin! Noita täytyy varmaan itsekin kokeilla, kunhan taas saa muita projekteja siihen vaiheeseen.. :)

  VastaaPoista
 10. Tosi kivoja ompeluksia täällä. Tuollainen raitainen tiskirätti kyllä piristäisi keittiöhommia.

  VastaaPoista
 11. Kivan näköisiä! Ja kiva ja nopsa lahja! Pitäisiköhän kanssa kokeilla...? =)

  VastaaPoista
 12. Kannatan kyllä näiden tekoa. Helppoa ja nopeaa!

  Unaja: Nämä merkit olen itse tehnyt kun en myökään löytänyt netistä mistään hyviä. Voisin sitten kun ehdin niin laittaa tuohon sivuilleni ladattavat pesumerkit niin olisi siten edes jokin paikka mistä merkit saa helposti omiin töihin :)

  VastaaPoista
 13. Ihania arjen sulostuttajia! Tällaisilla siivoaakin hitusen mielummin ja on niin totta, että tahratkin lähtevät paremmin pois.

  VastaaPoista
 14. Voi miten raikkaita!! Kyllä passaa tällaisen rätin kanssa puhdistellakin paikkoja! NAM!

  VastaaPoista
 15. Emmi! Pirteän tiskirätin olet virkannut puro batikista. Tuo heti kevään tuulahduksen keittiöön... :) Hieno! Tässä ihan itsekin inspiroituu kokeilemaan.

  VastaaPoista
 16. Mielettömän hieno tuo vyöte punaisessa rätissä. Näyttää kyllä upealta! Mä olen vasta aloittelija virkkauksessa, mutta mitä silmukoita oot tehny näihin sun rätteihin? Ja miten noi raidat tehdään: kuljetetaanko lankaa jotenkin mukana vai katkaistaanko se aina raidan jälkeen..? Kiitos paljon jo etukäteen!

  VastaaPoista
 17. Anonyymi: Olen tehnyt näitä rättejä tavallisella pylväällä ja nuo raidat olen tehnyt juurikin vain leikkaamalla langat katki ja aloittamalla uudella värillä. Lopuksi päättelen kaikki langat. :)

  VastaaPoista
 18. Miten nopeasti sulla rupee rätit haisemaan? Ihania rättejä, mutta omani haisevat jo yhden päivän käytön jälkeen..

  VastaaPoista
 19. Anonyymi: Minulla rätit haisevat hyvin harvoin tai jos nyt nokan laittaa ihan kiinni ja haistelee niin rätiltähän se haisee :), mutta ei ole kertaakaan hajua siis keittiössä ollut eikä pyyhkiessä jaa hajua. Pesen rättejä noin viikon välein.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti