Keväinen takki
Vuoritettu takki on ollut tehtävälistalla jo kauan ja sen aloittaminen on vain odottanut kangasinspiraatiota. Tässä keltainen päällikangas on vanhaa lakanaa ja sisävuori on Iinulta ostettua pallopuuvillaa, hihojen vuorena on kaapista löytynyttä luumun väristä vuorikangasta, jotta kädet sujahtavat helposti hihoihin. Hihoihin halusin tehdä resorit, jotta takki olisi mahdollisimman mieluinen pikkuisen päällä. Nyt ei tuuli pääse hihojen kautta sisään ja muutenkin pysyy paremmin päällä. Löysin vanhasta takista tälläiset hihat ja otin mallia siitä. Yllätävän helpot hihat olivat vaikka aluksi pelkäsin, että joudun moneen kertaan ne ompelemaan. Muuten takin kaava on Ottobrestä 4/07, tosin ei käännettävä versiona ja pituutta lyhensin reippaasti.

Lopputuloksesta olen erityisen mielissäni. Pitkään aikaan, joku ompeluksista sujui ilman pienentäkään ongelmaa ja takista tykkään kovasti, niin väreiltään kuin malliltaan. :)

EDIT:

Tässä tulee pieni kuvallinen ohje siitä miten olen tehnyt nuo käden resorit. Vaikea on kyllä selostaa selkeästi, saa kysyä lisäohjeita :)


Päällisen kankaaseen lisätään noin 10 cm lisäosa, joka ommellaa hihansuuhun, käännetään sisällepäin ja tehdään tikkaus oikealle puolelle noin 2cm päähän hihansuusta. Hihan vuoriosasto leikataan pois  tämä 10cm pätkä, joka lisättiin päälliseen tai vaihoehtoisesti leikkaa vuoren jo valmiiksi lyhyemmäksi. Sitten tehdään valmiiksi tämä resoriosa. Siihen käytin itse tuon vuoresta leikkaamani osan ja tein toisen samanlaisen lisää, koska näitä liuskia pitää olla kaksi kappaletta. Tee takkiin oikeankokoinen resoriputki valmiiksi ja ompele vuoriliuskat resoriin niin, että resorikappale jää liuskojen väliin ommeltaessa. Näin kun käännät työn niin sinulla on siisti resorin osa, jossa nurjatpuolet ja saumat ovat kaikki hihan sisällä. Tämä resoriosa lisätään hihaan samalla tavoin kuin yleensäkkin vuori ja päällinen yhdistetään. Kumpikin vuori sekä päällinen ommellaan vain näihin omiin resorissa oleviin liuskoihin kiinni. :) Näin siis tein itse tuon hihan. On paljon helpompi tehdä kuin miltä teksin perusteella vaikuttaisi. Pari kuvaa vielä oikeasta hihasta.

Kommentit

 1. Voi miten nätti! Mä oon tytölle miettiny takkia varmaan viime syksystä enkä tunnu löytävän sitä hyvää kaavaa taikka kangasta. Isompien kaavat, kun on musta aika tylsiä.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja ihanan värinen! Samaa mallia olen tuossa pari viikkoa katsellut, mutten ole saanut aikaiseksi. JA eilen huomasin, että viime vuoden hiippatakkin mahtuu vielä, joten katsotaan...

  -Paula

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtavat värit!
  Keltainen ja pinkki,wow:)
  Ja ihana takki&tyttö:)

  VastaaPoista
 4. Ihastuttava takki. Kauniit kankaat ja niin tyttömäinen malli. Tykkään.

  VastaaPoista
 5. Onpas ihanan keväinen takki! Ja hyvin onnistuneelta se näyttääkin.. :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis takki on, tuo keltainen on ihanaa kangasta.

  Mahdoitkohan sä ostaa ompelukoneesi samasta liikkeestä kuin mä ostin eilen. Etkös sä ostanut kans taannoin Husqvarnan? Mä ostin siitä kirjastoa vastapäätä olevasta liikkeestä.

  Sillä sitä vain kyselen, että mahdetaanko päätyä samaan iltamaan, kun tää myyjä lupasi järjestää kaikille koneen ostaneille tässä kuussa sellaisen käyttökoulutuksen :)

  VastaaPoista
 7. Herkullisen namunen, niin takki kuin tyttökin:)

  VastaaPoista
 8. Ihana kevättakki! Kaunis malli ja hihansuuresorit varmasti hyvät käytössä. =)

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää takki! Ihanan keväinen väri ja tyttömäinen malli! :) On kyllä aina niin mukavaa, jos ompelu sujuu mutkattomasti.

  VastaaPoista
 10. Aivan upea pirteä keltainen kevättakki. Työn jälki on taasen ihan hirmuisen siistiä!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana. Joskus harmittaa kun meillä on tää poikanen kun ei pääse ompelemaan tuollaisia ihania röyhelöitä sun muita. Tekis niin mieli tehdä ihania röyhelömekkoja ja takkeja. Ei vaan taitais meidän pojan isi tykätä jos alkaisin Onnia pukemaan röyhelöihin ;)

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana takki!!

  Löysin blogisi jokin aika sitten ja ihastuin kovasti :). Ihan joka postaukseen en ehdi kommentoida, mutta lueskelen kyllä ja nautin kuvistasi kovasti :).

  VastaaPoista
 13. Aivan ihastuttava. Kausins malli ja ihanat värit ♥

  VastaaPoista
 14. Kyllä on tosi nätti takki! Mä haluaisin kanssa juuri tuollaiset hihat mutta järki ei leikkaa miten ne sais aikaiseksi ja kuinka uskaltais aloittaa takin teon!

  VastaaPoista
 15. Yhdyn edellisiin, aivan ihana takki ja niin ihanat värit. <3

  VastaaPoista
 16. Ihana! Värit ovat ihanan pirteät ja raikkaat. Tykkään!

  VastaaPoista
 17. Ihastelua tältäkin suunnalta :)

  VastaaPoista
 18. Voi kiitos kaikille aivan ihanista kommenteista! Niitä on niiiiin paljon <3

  Maarit: Kävin kyllä kyseisessä liikeessä kyselemässä ja katselemassa, mutta en sieltä konetta ostanut vaan ostin Juki-saumurin toisesta pikkuliikkestä Porissa (en juuri nyt muista nimeä) :)) Muuten kyllä olisihan ollut kiva yllätys tavata joku blogisti livenäkin :D

  VastaaPoista
 19. Voi kuinka kaunis. Kaunis takki, kauniit kankaat, todella ihana ja onnistunut kokonaisuus. UPEA!

  VastaaPoista
 20. Onpa keväinen neiti ihanassa takissaan! =)

  VastaaPoista
 21. Luulin jättäneeni kommentin jo edellisellä vierailulla mutta näköjään se jäi. Täydellinen pienen tytön takki kyllä! Miten ompelit tuon resorin tuonne hihoihin? Täällä ois ompelulistalla vaikka ja mitä, kun vain sitä aikaa olisi enemmän.

  VastaaPoista
 22. -pm-: Jäin miettimään, että miten ihmeessä selitän miten nuo hihat tein :) Ja tulin siihen tulokseen että voisin vaikka piirtää kuvat siitä miten nuo hihat tein, koska en tosiaan osaa selkeästi asiaa kirjoittaa :D Yritän tässä lähipäivien aikana piirtää selventävät kuvat!

  VastaaPoista
 23. Kiitos jos viitsit piirtää vähän ohjekuvaa. Takkikankaat pojalle oottelis ompelua, tuollaiset hihat olis kiva tehä takkiin. :)

  VastaaPoista
 24. -pm-: Yritän tänään illalla ehtiä piirtämään kuvat, jottei kevät ehdi ihan ohitse! ;)

  VastaaPoista
 25. Vau! Siis jos joku on kaunis, niin tämä!

  VastaaPoista
 26. Kiitos! Voi kunpa tämän vielä mahtuisikin tytön päälle. Tykkään tästä kyllä vieläkin kovin :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti