Torkkupeitto ja naurava aurinkoYstävälleni syntyi pieni prinsessa jokin aika sitten ja jotain pienelle halusin tehdä. Vaatteita en tällä kertaa kuitenkaan tehnyt vaan lelun sekä peiton.

Tikattua täkkiä en ole koskaan tehnyt, joten ihan ensimmäiseksi tämä onnistui mielestäni hyvin. Kuviokangas ja takakangas ovat molemmat Eurokankaasta. Peitto on kooltaan noin 120x150cm ja tikkaukset olen tehnyt koneella suorin tikkauksin. Kanttasin peiton lopuksi pinkillä kanttausnauhalla. Välissä on pehmykkeenä paksu vanulevy. Toivottavasti tämän päällä vietetään mukavia lokoiluhetkiä koko perheen voimin :)

Mukaan halusin tehdä vielä jotain oikein vauvalle. Tämä helistin/pehmolelu on kooltaan aika iso, noin.  30x30 cm. Auringon säikeisiin olen toisiin laittanut pelkkää vanua ja toisissa taas on rapisevaa paperia, sisältä löytyy myös kulkunen, joka helisee kivasti. Ja tätä katsellessa tulen ainakin itse iloiselle mielelle :)

Kommentit

 1. voi, kuinka ihana lahja!!! Kivan pirteät kuosit. Täytyisi tuollainen tyyny jossain vaiheessa ommaella, kunhan ehtisi... Heitämpä tännekin haasteen tehdä "Nupulle peitto", eli hyväntekeväisyyskeräys pienille keskosille. Lisätietoa löytyy tuolla "otsakkeella". =)

  VastaaPoista
 2. Aivan mieletön peitto, juu kiitos, kyllä haluaisin tuollaisen minäkin:) Kiitos inspiraatiosta.

  VastaaPoista
 3. Ihanat ja värimaailma on ihan mielettömän sulonen :) Ja varmasti on vauvalle mieluinen vähän isompanakin, kun saa hypistellä noita säikeitä!

  VastaaPoista
 4. Hih, tää alkaa jo olla ihan hassua...Mä toissa viikolla suunnittelin melkein samanmoisen aurinkoisen. Sen aurinkoisen materiaali oli vaan trikoo, ja säteet oli tehty erilaisista nauhoista.

  VastaaPoista
 5. hienot vauvalahjat! Itsetehtyä on aina kiva saada!

  VastaaPoista
 6. Ihana vauvalahja :) Mulla tulikin tuosta sinun aurinkotyynystä visio millaisen merkkirättirievun teen vauvalle :)

  VastaaPoista
 7. Ihania molemmat! Itselläkin on täkki suunitteilla, tikkaaminen vaan vähän pelottaa... Miten se sujui sinulta, käytitkö jotakin hakaneuloja apuna vai miten sait pidettyä kerrokset kohdillaan? Teitkö ihan peruspaininjalalla?

  VastaaPoista
 8. Ihanan värikäs lahja! Kyllä tuosta auringosta hyvälle tuulelle tulee :) Muakin kiinnostais tietää tarkemmin tuosta tikkaamisesta.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat! Sä olet mestari löytämään kauniita kankaita. Ihana lahja. Varmasti mieluinen ja käytännöllinen. ♥

  VastaaPoista
 10. Aurinkoa päivääni:)
  Ja varmasti muidenkin!
  Erittäin onnistunut vauvalahja!

  VastaaPoista
 11. söpösiä. mullois sulle tunnustus blogissa

  VastaaPoista
 12. Heidi: Kiitos haasteesta. Luulenpa, että tartun haasteeseen! ;)

  Lilli ja Susanna: Tikkaksin tämän tosiaan ihan peruspaininjalalla kun en omista kuin perus- ja vetoketjupaininjalan. Nillä olen pärjännyt :)

  Käytin tässä peitossa nuppineuloja aika tiheästi. Eli aloitin ensimmäisen suoran keskeltä peittoa neulaamalla ensin nuppineuloilla "kujan" kankaaseen. Sitten välissä ompelin ja taas sama juttu. Eli oli aika pomppimista ompelukoneen ja lattian välillä, koska aina suoran jälkeen otin pois neulat ja asettelin ne uudelleen uuden kujan ympärille. Näin ainakin vältyin takakankaan ryppyyntymiseltä ja lopputulos oli tasainen ja kiva. Lopuksi tasoitin reunat leikkaamalla ja ompelin nauhan reunaan.

  VastaaPoista
 13. Kiitos vinkistä! Noin taisin itsekin toimia, kun joskus tein vauvan makuupussia, täytyypä palautella mieleen...

  VastaaPoista
 14. suloiset lahjat! -saara

  VastaaPoista
 15. Voi Emmi! <3
  Nää ovat aivan ihanat, Minttu jo tarkkana tapitti aurinkoa ja meidän äippäkin ihasteli kuinka kauniita ovat ja kyseli, mistä olen saanut! KIITOS vielä :)

  VastaaPoista
 16. Eksyin vahingossa blogiisi mutta vierailu ei taatusti jää viimeiseksi. Ihania ompelujuttuja olet kyllä tehnyt. Itsekin ompelin paljon kun lapset olivat pieniä mutta viime vuosina jäänyt vähemmälle neulomisen ja ristipistojen vallattua ajan. Kangaskasat tosin odottavat kiltisti ompeluhuoneessa.

  VastaaPoista
 17. Mistä olet muuten hankkinut kivat kangasmerkit (Hippu) ?

  VastaaPoista
 18. marre: Oleppa hyvä!! <3

  Marika: Olen tehnyt kangasmerkit itse :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti