Ensimmäiset villasukat!
No huh huh! Tulipa nekin sitten viimein tehtyä -elämäni ensimmäiset villasukat. Eipä tosin ollut ihan niin vaikea juttu mitä aluksi ajattelin. Olen viimeksi kutonut joskus yläasteiässä, virkannut olen hieman enemmän. Alussa kyllä purin työn ainakin viisi kertaa ja onhan noissa sukissa hieman epätasaisuutta ja pikku reikiä, mutta sukat ne ovat kuitenkin - siitä olen ylpeä. Nämä sukat ovat lasten kokoa ja ohje, millä nämä tein löytyy täältä. Lankana on Novitan Nalle Marjaretki.

Vielä olisi yksi pieni ongelma... kun  yritän sovittaa sukkaa meidän neidin jalkaan alkaa hirveä raivari ja tyttö repii sukkaa pois jalasta jo ennenkuin edes saan sitä paikalleen :D Joten vielä en tiedä sopivatko sukat edes jalkaan. Mikähän villasukkakammo hänellä mahtaa olla :)

Niin ja innostuin minä neulomisesta sen verran, että oma villasukka on jo puoliksi valmis!

Kommentit

 1. vaude! itseltäni puuttuu kokonaan kutomisen ja virkkaamisen taito. Joskus 5-6 vuotta sitten sain kudottua 1,5 sukkaa, mutta niin se toinen vain jäi kesken enkä sitä ikinä tehnyt loppuun asti... kovasti kyllä haluaisin osata tehdä, jos sen taidon vaan voisi saada nappia painamalla :)

  VastaaPoista
 2. Vau! Ihanat!

  Mulla on tuo villasukan kutomisen jalo taito vieläkin oppimatta. Jonain päivänä on pakko yrittää :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä se tytärkin siitä innostuu kun jätä sukat "löydettäväksi". Meillä piti/pitää neuvotella tosissaan välillä sovittamisesta oli vaate mikä hyvänsä. Neulominen on siitä ihanaa että sitä voi tehdä esim. telkkaria katsellessa. Jos tarvitset ideoita neulomiseen, suosittelen www.ravelry.com mutta omalla vastuulla ;-)

  VastaaPoista
 4. nätisti neulotut sukkaset ja mukavannäköinen lanka :)

  kannattaa varoa, villasukkien neulominen on melkoisen koukuttavaa hommaa. ainakin pienten, ne kun syntyvät niin nopsasti :)

  VastaaPoista
 5. kiukkuiita jo sanoikin, että neulominen on koukuttavaa puuhaa. varo vain, se on niin rentouttavaa puuhaa kilistellä puikkoja samalla, kun katsoo vaikka lempisarjoja tvstä :)

  VastaaPoista
 6. Hienot villasukat!
  Seuraan blogiasi ja olen jo jonkun aikaa miettinyt, miten otat valokuvasi blogiin. Siis, että kaikkien kuvien taustat ovat aivan puhtaan valkoiset. Onko sinulla niin kirkkaat valot/salamat tai muokkaatko kuviasi jälkikäteen? =)

  VastaaPoista
 7. Aika siististi olet tehnyt, ottaen huomioon ettet ole piiiiiiitkään aikaan (miltei koskaan) neulonut sukkaa. :)
  -saara

  VastaaPoista
 8. Harjoitus tekee mestarin. Onnittelut eka villasukista!

  VastaaPoista
 9. Hienot villasukat! Mullakin on puikoilla ekat villasukat sitten ala-asteen pakollisten eriparisukkien...:-D Purettukin jo on. Jospa niistä sukat vielä tulee!

  VastaaPoista
 10. Minulla on nyt työn alla elämäni toiset villasukat (ensimmäiset on ne ala-asteella tehdyt). En ole "pelännyt" sukkien kutomista niin ettenkö osaisi tehdä vaan sen vuoksi että INHOAN sukkapuikoilla kutomista. Nytpä teenkin sukat kahdella puikolla! Saumathan niihin tietenkin tulee mutta eipähän tarvi hermostua puikkojen kanssa. ;)

  VastaaPoista
 11. Tyttö kylmän maan: Oho, anteeksi, minulta on jäävyt kommenttisi ihan ilman vastausta. Kuvaan tekeleet aina valkoisella pöydällä ja mahdollisimmat kirkkaat valot. Itsellä ei ole mitään erityisiä valjoa. Ikkunan vieressä kuvaan päiväsaikaan. Sitten vielä käsittelen kuvia koneella puhdistaen taustalla olevia vikoja.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti