Päiväkotitossut
Tytön päiväkotiaika on lähtenyt hienosti käyntiin. Hyvien tossujen metsästys on ollut käynnissä. Ruttunutun ja Marian innostamani kokeilin minäkin tehdä itse tytölle tossut.

Alku lähti hiukan huonosti käyntiin kun törmäsin siihen ettei tuota aitoa nahkaa pohjaa varten tuntunut saavan mistään (ainakaa helposti). Pari kertaa kiersin kirpputoreja nahkaa etsiskellen, ja joku kerta löysin sitten hyväkuntoisen naisten mokkanahkahameen hyvään hintaan ja se lähti mukaan. Siitä riittää nyt pohjallisia sitten vaikka naapureille asti. :)

Kun kankaat sain kokoon niin tossut olikin sitten ihan helppo toteuttaa. Aluksi palasia kyllä sovittelin paikoilleen ja hetken ehdein jo miettiä että miten se nyt menee, mutta onnistuihan se. Ja tosiaan on kyllä simppelit ja istuvat hyvin jalkaan ja ennenkaikkea pysyy hyvin jalassa sekä minimoi liukastumiset.

Kommentit

 1. Aivan ihanat tossut
  terveisin/Marika

  VastaaPoista
 2. Tuo nahan metsästys on kyllä tuskaista, ei taida missään kangaskaupassakaan olla muuta kuin tekonahkaa saatavilla.
  Itse ratkaisin ongelman ostamalla kerran UFFin euron päiviltä kaikki mahdolliset mokkaiset (ja nappaisetkin) tuotteet :D Nyt kun niistä vielä saisi jotain aikaiseksikin...

  Ihanat ovat kyllä. Kelpaa päiväkoteilla :)

  VastaaPoista
 3. No justiinsa. On kyllä niin kivat (ja meilläkin pväkotiaika taas lähestyy), että joutunen aloittamaan nahan metsästyksen :)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat! Noita tuon tyylisiä juuri katselin ja ihailin "tossukaupassa". Onko nahkaa kuinka vaikea ommella?

  VastaaPoista
 5. Näin helluset tossut jalassa on varmaan mukava päiväkoteilla :D!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat tossut!Kyllä näillä kelpaa nyt tepastella. Mistä olet ostanut tuota päällinahkaa?Täälä Eurokankaassa ei ollut kuin mustaa tekonahkaa,sitä oikeeta nahkaa kyllä löytyi just palasina. Minunkin kun on pitänyt tehdä tossut pojille mutta mistä saisi tuota värillistä päälliseen?Kangastukusta kun pitää tilata heti metrin palanen :(

  VastaaPoista
 7. Aivan syötävän suloiset! Mitä materiaalia tuo päällinen on? Oliko vaikea ommella? Oliko sulla jokin erityinen paininjaöka koneessa? Hyvä idea tuo kirpparilta ostaminen. Olen kanssa haaveillut tekeväni tossut itse mutta toistaiseksi jäänyt haaveilun asteelle...

  VastaaPoista
 8. Mulla ois tuol nahka valmiina. viel en ole "uskaltanut" kokeilla.
  On noi kyllä niin hienot!!
  Ehkä sitä itsekkin täytyy sit jokupv kokeilla :D.

  VastaaPoista
 9. Oi miten suloiset! Osaisinpa itekin! :)

  VastaaPoista
 10. Ompas kauniit! Jos olis joku jolle tekis, niin vois kokeillakkin :)

  VastaaPoista
 11. aeno: voi kunpa täällä meilläkin olisi uff. Nahkatakki-idea kävi mielessä mutta peruskirppiksillä ne maksavat maltaita.

  Heidi ja Norppastiina: Luulin että nahan ompelu olisi vaikeampaa, mutta ei se sitä ollut. Minulla oli kyllä nahkaneula ja sitä teflonteippiä pala, joka laitetaan paininjalan pohjaan, jotta nahka luistaa alla (ostin ompelukoneliikkeestä). Mutta luulen että olisi onnistunut ilman kumpaakin.

  Vekarana ja Norppastiina: Päällisen keinonahkaa ostin ihan Eurokankaasta, Tosin palat löytyivät palalaarista. Pakoilla ei ollut kuin ruskeaa. Kannattaa kaivella niitä laatikoita, joskus voi onnistaa :)

  VastaaPoista
 12. Mervi: Kiitos mielenkiinnosta, mutta ne kyllä pysty tilaustöitä tekemään kun omaa aikaa on muutenkin niin vähän. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti