Virkatut tossut ja messuilua
Löysin netistä kivan ohjeen virkattuja tossuja varten, Mary Janes Slippers. Ohjeet olivat helpot ja kuvat auttavat paljon, jos ei ole paljon virkannut. Nämä ovat odotelleet nappeja ja lankaa, mutta valmistuivat vihdoin. Ovat kivat jalassa ja pysyy hyvin tuon kiinnitysmekanismin avulla.

Lanka: Novita Tempo  (069)
Ohje: Mary Janes Slippers

Kävin viikonloppuna ensimmäistä kertaa käsityömessuilla (Tampereella), en ole siis ennen käynyt. Oli kyllä paljon katsomista ja ostamista. Ideoita sain liikaakiin ja nyt haluaisin mielellään sitä aikaa toteuttaa kaikkia uusia juttuja. Mukaan tuli Kiertin ekolankoja ihanissa sävyissä sekä Emo-tuotannon kangasvärejä. Nyt tulevana viikonloppuna olisikin sitten Helsingissä kädentaidonmessut ja lipunkin voitin sinne ja olenkin juuri tuolloin Helsingissä, joten sinne yritän päästä myös käymään.

Täällä ollaan vihdoin terveenä ja joulujuttuja kovasti jo suunnitellaan ja mietitään. Joten siinä syy jos blogi hiukan hiljenee ennen joulua ;)

Tuossahan vieressä on ollut kysely joululahjojen tekemisestä niin todella moni on jo tehnyt lahjoja, 53% vastaajista! Tulee ihan kateus kun en ole itse saanut vielä tehtyä juuri mitään :)

Kommentit

 1. Kauniit tossut :). Olisi kiva koittaa itsekin, koen vaan tuon virkkaamisen jotenkin vaikeammaksi kuin neulomisen.

  VastaaPoista
 2. Suloset! Minkä kokoselle jalalle noi on tehty ja kuinka paljon niihin kului lankaa?

  VastaaPoista
 3. Katja: Minulla on 40 jalan koko ja ihan hyvät ovat minulle. Luulen, että jos jättää esim. 2 kerrosta virkkamatta niin sopivat sitten 38-39 kokoon. Lankaa minulla meni 1 kerä ja toisesta ihan vähän. Eli luulen, että kokoon 39 riittää yksi kerä.

  VastaaPoista
 4. Ihanat tossut!

  voi että, ois ollut ihana päästä myös sinne messuille.Innolla odotan mitä aoit väreillä tehdä!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanat tossukat! Novitalla oli myös nettisivuillaan joku vähän saman tyylinen tossumalli lapsille(saattoi olla aikuisellekkin), jota aattelin kokeilla joululahjoiksi. Tuo paljon puhuttu aika vain puuttuu! ;)

  VastaaPoista
 6. Hauskattossut! Joskus olen villasukat virkannut,mutta tossuja..hmm..pitääpä kokeilla!

  VastaaPoista
 7. Mulla on tuossa pöydällä tulossa melkein samanlaiset!
  Tässä minun ohjeessa ei virkata putkena kärjestä vaan aloitetaan pohjasta. Mutta pitääpä kokeilla tätäkin, vaikuttaa nopealta pikkuprojektilta jota voi tehdä vaikka telkkaria katsellessa :)

  VastaaPoista
 8. Nää on niin ihanat, trendikkäät ballerinat. Taidan tehdä jollekin pakettiin.. ;)

  VastaaPoista
 9. Osaisitkohan neuvoa tietämätöntä?! Haluaisin blogini otsikon toimivan linkkinä etusivulle ja huomasin, että sulla on just niin.. Saako sen helposti kotikonstein vai pitääkö olla joku hakkeri?! :P

  VastaaPoista
 10. Moikka, Ehditkö käymään Helsingin messuilla. Olen itse käynyt useaan otteeseen Tampereen messuilla ja ajatteli kysäistä minkälaisen tapahtuman Helsinki oli järjestänyt? Oliko näytteelleasettajien kaarti huomattavasti erilainen kuin Tampereella?
  Saumaton, Tanja

  VastaaPoista
 11. Katja: En osaa valitettavasti auttaa. Minulla linkitys on mennyt automaattisesti, enkä ole siis tehnyt mitään koodeja. :)

  Tanja: En ehtinyt käymään Elma-messuilla, joten en osaa sanoa eroavaisuuksia :( toivottavasti ensi vuonna ehtisin käymään :)

  VastaaPoista
 12. Voi Emmi!!! Tahin jo viikon verran jonkun ihme-tossuohjeen kanssa kun iski pitkästä aikaa innostus.. Aattelin jo, et ei oo taito enää tallella ja pää löi ohjeen kanssa tyhjää! Sitten lukasin tän sun päivityksen ja nyt on muutamassa illassa tullut valmiit tossut! =) Kyl ny anopin varpaita lämmittää aattona.. ;) Mulla ei ollut mitään nappeja vaan virkkasin pienen kukan sen tilalle, kiva tuli! :) Kiitos <3

  VastaaPoista
 13. Voi ihanat!
  Taidan lisätä sinne haavelistalle, joka elää koko ajan pään sisällä ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti