Peppiliivi ja kokoelma töistä

Tämän ohjeen olen aikoja sitten saanut tutultani Kaikulasta ja nyt vihdoin pääsin/ehdein sitä kokeilemaan. Kankaan löysin kaapistani, joka on odottanut kiltisti vuoroaan. Kangas on ohutta vakosamettia Eurokankaasta. Ihanan pehmeää ja taipuisaa. Kanttaukset on samaa kangasta; leikattu suikaleet vinoon ja tehty siitä yksi pitkä nauha. Tämä oli kovin helppo tehdä ja jos olisi ollut vielä valmista kanttinauhaa niin olisi ollut vieläkin helpompi ja nopeampi. Sivut ja olkasaumat vain kiinni ja kanttinauha reunaan yhdellä kertaa. Helppoa! Elefantti edessä on puuvillakangasta.

Sitten olen tenhyt lukijoita ja etenkin uusia lukijoita ajatellen pienen kollaasin jo tehdyistä töistäni. Siitä on helppo itsekkin selata työt läpi ja löytää helposti etsimänsä. Kustakin kuvasta pääsee sitten kyseisiin plokkaukseen. Kokoelma löytyy tuolta yläpalkista tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa, käyppä vilkaisemassa! :)


Tälläinen olisi muuten hieno löytää muidenkin blogeista, voisi ihastella yhdellä silmäyksellä monia tehtyjä töitä ja hakea inspiraatiota!

Kommentit

 1. Tuollaista peppi-essun kaavaa olen himoinnut! Muistatko yhtään mistä ystäväsi antama kaava on peräisin? Tuo näyttää tosi kivalta liiviltä ja kangas on ihana. Minä oon ihastunut tuohon violettiin väriin nykyään! Tosi kiva idea tuo kollaasikin.

  VastaaPoista
 2. Mites tuollainen kollaasi sitten tehdään?

  VastaaPoista
 3. Tuo kollaasi on tosi kiva idea! Ihana siitä yhdellä silmäyksellä katsella inspiraatiota itselle. Ja kiva kun olet koonnut eri vuosien työt oman otsakkeensa alle, helpottaa sitten sen bloggauksen etsimistä, kun tietää mistä vuodesta lähtee selaamaan.

  VastaaPoista
 4. Ihanainen mekkonen! Tuollainen pitäisi varmaan tehdä omalle mimmille - on se niin ihana ja hauska!
  Tuollainen kollaasi olisi hauska, jos sellaisen osaisi tehdä.... *vink* Olisiko vinkkejä, miten tälläinen tumpelo sen osais tehdä?

  VastaaPoista
 5. Ihana essumekko :)
  kollaasi idea on tdella kiva!
  Täytyneekin perehtyä ajan kans ja kokeilla ehtiä tehdä :)

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo essumekko!

  Ja toi kollaasi-idea on mahtava!
  Itse en osaa mitään noin kaunista luoda, mutta ainakin silmänruokaa! :D Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Suloinen essumekko!!

  Ja Wau!Tuo kollaasi on superhieno.Minäkin haluisin oppia sellaisen tekemään..

  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Pipoihmisiltä vielä kiitos! Kuumeisesti odotetaan lupaa laittaa mysät päähän...tylsän äidin mielestä vielä on kuitenkin ollut liian viileää. Äidit ei aina ymmärrä... Aivan mahtava tuo kollaasi ja ihanan värikästä silmänruokaa. Voi kunpa joskus osaisi itsekin moisen värkätä. Kommentista voit kuitenkin huomata, että jotakin oppia on viime kerrasta jäänyt päähän.

  VastaaPoista
 9. Ihana liivari ja tosi upea kollaasi! Tuollaisen voisi itekkin tehdä :)

  VastaaPoista
 10. Erittäin kiva mekko! Miten olet tehnyt tuon kollaasin - millä ohjelmalla? On todella hyvä idea!!!

  VastaaPoista
 11. tuo kollaasi on kyllä hyvä idea! ja onhan se nättiä omaankin silmään katella, kun noin kauniisti olisi omat tekemiset esillä! :) semmosta kyselisin, että mitenkä saat noin kauniisti valot+vaalean taustan valmiille töille? ihan vaan valkoisella paperilla/pahvilla ja luonnovalossa vai tarvitseeko kovasti lisävaloilla/salamoilla/kuvankäsittelyohjelmalla tehdä? :) kiitos jos jaksat vastata!

  VastaaPoista
 12. Ihana mekko! Kaava taitaa vastata täysin Mamu Designin Christinaa?

  Pitääpä laittaa korvan taakse tuo kollaasi. Loistava idea kyllä, helpottaa tiettyjen juttujen etsimistäkin kun en välillä edes itse muista millä otsikolla olen jotain blogannut :D

  VastaaPoista
 13. Kiitos kollaasistasi. Oli tosi kiva nähdä kertaheitolla ajassa taaksepäin :) Kauniita kaikki!

  VastaaPoista
 14. Miten muuten tehdään tuollainen uusi sivu/kirjoitus mihin ei tule päivämäärää alkuun? Tarkoitan siis tuota kollaasia :)

  VastaaPoista
 15. Mahtava idea tuo kollaasi! Sieltä voi kätevästi etsiä, jos haluaa jälkikäteen käydä katsomassa jotain tiettyä.

  VastaaPoista
 16. UUuuu, hienot kollaasit! Jos vaikka itsekin joskus viitsisijaksaisi... Minulla vaan kuvat ei ole ollenkaan noin hienoja ja valoisia, kun fotarikin on ollu tkäytössä vasta muutamia viikkoja.

  saara

  VastaaPoista
 17. Huih, onpas tänne paljon tullut kommentteja, kiitos! :) Tuo on kyllä kätevä itsellekkin tuo kollaasi kun löytää tosiaan etsimänsä helpommin.

  Pikkuhoo: Farbenmixin kaava oli kyseessä ja niitä on tai ainakin on saanut tilattua Iinulta, On kyllä huippu malli!

  Riikka, Norppastiina, Tanja: Olen tehnyt tuon kollaasin aivan "manuaalisesti" eli ilman mitään ohjelmaa. Mutta hyvin yksinkertainen tehdä vaikkakin hiukan työläs. Eli tuossa on vain tehty kirjoitus, jossa on vain paljon kuvia, joissa linkitykset oikeisiin plokkauksiin. Eli tässä tapauksessa olen siis muokannut kaikki kuvat tuohon kokoon ja malliin. Voi olla tosiaankin aika työläs jos ei kovin hyvin hallitse kuvankäsittelyä. Kuvat eivät voi kooltaan olla kovin isoja ettei sivun lataus kestä liian kauan.

  Heikku: Otan nuo valkotaustaiset kuvat valkoisen pöydän päällä ilman salamaa, eli ikkunasta tuleva valo sekä kattolamppu toimivat tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Kuvankäsittelyä ei paljon tarvitse jos on pyyhkinyt pöydän puuro tahroista ;)

  Delfia: Tuolaisen yläpalkin, jossa on alasivuja lisätään samasta paikasta josta lisätään plokitekstit. Eli siellä on kohta, jossa lukee, että lisää sivu. Sieltä sitten lisäämään ja ne saa näkyviin muistaakseni gadgeteista. Helppo homma kun kokeilee ja testailee, kokeile ihmeessä! :)

  VastaaPoista
 18. Voi ihanuutta! Ootko myynyt noita neidin pieneksi jääneitä vaatteita jossakin? Olisi kiva ostella, jos tämän meidän tulokas nyt sitten on neiti... ;)

  VastaaPoista
 19. Tiina: Enpä ole näitä kyllä missään myynyt. Olen säästänyt niitä tuolla kaapissa, jos vaikka olisi tulossa vielä joskus tytölle sisaruksia :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti