Sataa sataa ropisee!

Tässä tämä muutaman viikon projekti vihdoin valmiina. Välillä oli hukassa työvälineet, sitten loppui materiaali tai sitten jokin puuttui. Mutta nyt siis valmis ja ihana siitä tuli... ja niin siis en ole tätä takkia tehnyt pelkästään 3 viikkoa vaan remonttia :)

Eurokankaasta ostetusta kankaasta tuli ihka oikea sadetakki vuorella ja saumauksien liimauksella varustettuna. Enpä ole ennen liimannut saumoja ja aluksi ajattelin sen vaiheen jättää tekemättä, mutta onneksi sitten hankein saumausnauhaa ja sain saumat vedenpitäviksi. Eikä homma ollut edes vaikea, toi vain lisää työtä kun vähän väliä piti silirautaa laittaa päälle ja taas ommella. Nauha asetettiin sauman päälle, sitten siihen päälle vielä leivinpaperi ja kuumalla raudalla painaa hetken aikaa päälle. Siihen se nauha suli ja saumat eivät vuoda vettä. Lisäksi tein tuulisuojan vetoketjun kaveriksi. Enpä ollut ennen tuotakaan tehnyt, joten tässä oppi taas jotain uutta :D

Tämä takki kelpaa vaikka ihan hyvänä kevät- ja syystakkinakin kun laitoin lisänä ohuen vuoren puuvillakankaasta. Ja hiukan on vielä kasvuvaraakin ;)

Kankaat: Eurokangas
Kaava: Ottobre 4/2007 (muunneltu: lisätty vetoketju + tuulisuoja, otettu pituutta pois, ei käännettävä, hihoissa kuminauhat)Ja tässä vielä tutulle tehdyt neuvolakorttikannet kevään väreissä!Sitten vielä kaikille LUKIJOILLE oikein ihanaa pääsiäistä!

Kommentit

 1. Oikein kaunis ja sadepäiviä piristävä takki.

  VastaaPoista
 2. tosi hieno takki! Ja neuvolakortin kannessa on yhtä miun lempikangasta. Miulla on ollut tuota ruskeapohjaisena, viime rippeitä käytin justiinsa kellon rannekkeen tekemiseen :D Vielä on pari pientä soiroa jäljellä.

  VastaaPoista
 3. Onneksi viikonloppuna ei sadetakkia tarvita;) Ihana se on silti! Mutta kyllä aurinko saa nyt paistaa ja sulattaa loputkin lumet:)

  VastaaPoista
 4. Aivan upea takki! Miten ihmeessä sulla riitti kärsivällisyys!? :)
  Taidokkaasti tehdyt ja kivan pirtsakat on neuvolakortin kannet! Tykkään blogistasi!
  Ja kiitti pussukan ompeluohjeesta. Oon aiemmin tehnyt mari-tyylisiä pussukoita "nysväämällä", Mutta tuo oli niin nopsa ohje, tein heti monta pussukkaa..tein omanlaisen kaavan kyllä itselleni. Ohje on niin ihanan nopsa!

  VastaaPoista
 5. Voi ku nätti takki!
  Ekakertaa saumojen teippauksesta kuulen positiiviseen sävyyn kirjoitettavan. Arponut olen saumaisko vai ei (haalari mm. suunnitelmissa) ja tän kirjoituksesi myötä taidan teippiä hankki :)

  VastaaPoista
 6. Ooh aivan super ihana takki ja ihana kangas. Upeaa tyota.

  VastaaPoista
 7. Upea takki ja mielettömön kauniit neuvolankortin kannet!

  VastaaPoista
 8. Ihana takki ja makeet retro neuvolakortin kannet :)

  VastaaPoista
 9. Mä kyllä ihailen sinua kun olet saanut nuin vaativan ompelun valmiiksi! Vau!
  T: Inkeri

  VastaaPoista
 10. Onpas hieno sadetakki. Onko tuollaista kangasta vaikea ommella?

  VastaaPoista
 11. Ihana, iloinen sadetakki!
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 12. Aivan uskomattoman ihana takki!!!

  VastaaPoista
 13. IHANA takki! Iloista pääsiäistä koko porukalle ja Neelalle terkut Ilonalta! :)

  VastaaPoista
 14. Upea takki! Mistä löysit tuota saumausnauhaa? Himottais tehdä tytölle mutten ole toistaiseksi uskaltanut ryhtyä toimeen... Hauskaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 15. AnniKa: Mukava, että pidät ja hienoa, että olet saanut apua pussukan tekoon ohjeesta! En siis ole tehnyt sitä turhaan kun niin monet ovat siitä mielissään :)

  Elina: Eipä tuota kangasta ollut sen vaikeampi ommella kuin muitakaan. Ehkä tila loppui hiukan kesken ompelupöydältä kun tuo kangas ei taivu niin pieneen tilaan kun perus puuvilla, mutta siis ompelu itsessään sujui ilman ongelmia.

  NorppaStiina: Ostin nauhaa täällä Porissa olevasta nappiliikkeestä (Porin nappi ja nauha).

  VastaaPoista
 16. Ansu: Kiitos kovasti näin jälkikäteen! Ja ihanaa vappua teille koko perheelle!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti