PäiväkotitossutPäiväkodissa on taas mennyt hienosti. Ensimmäisen päivänä tuli sydäntä raastava itku (tytöltä siis, itseltänikin varmasti jos olisin kehdannut), mutta sen jälkeen tyttö on jäänyt iloisin mielin leikkimään ja puuhastelemaan. Kyllä sitä töissäkin jaksaa paremmin ja iloisemmalla mielellä kun tietää, että toisella on kivaa, paljon kavereita ja tekemistä.

Päiväkodin alkaessa tarvittiin uudet tossut, koska edelliset olivat jo huonossa kunnossa. Kokeilin tälläistä uudenlaista mallia. Ideoita tossuihin poimin sieltä sun täältä ja testailin neidin jalkaa vähän väliä oikean muodon saamiseksi. Nämä ensimmäiset onnistuivat erinomaisesti... tosin ne ovat liian pienet!  Taitavat sopia jalkaa 22-23 parhaiten. Ei auttanut kuin ommella uudet kokoon 24. Toiset tossut olivat sopivat ja menivät heti käyttöön, joten valokuvatkin jäivät ottamatta.

Mukavaa viikonloppua lukijoille, joita on jo hurjat 400!

Kommentit

 1. Kivan malliset tossut!! Uudeksi lukijaksi ilmoittaudun :-9

  VastaaPoista
 2. Kivat tossut, saisko vielä kuvaa sivulta, kun en hahmota, mihin tuo kuminauha menee...meneekö se pohjan alle vai jatkuuko kantapään ympäri. Siis eihän mulla ole tuollaisia pikkujalkoja enää, mutta muuten vaan kiinnostava malli. Niin, eikä kyllä nahkaneulaakaan. Ehkä vanhalla rautaisella Singerillä voisi ommella nahkaa?

  VastaaPoista
 3. Ihanat tossut! Myytkö mulle ne pienemmät tossut? :)

  VastaaPoista
 4. Hienot tossut! ja kiitos mainiosta pussukanteko-ohjeesta, joka löytyy sivultasi! Juuri tein ohjeesi mukaan! liityin myös lukijaksesi. t.Hanna pompannappi-blogista

  VastaaPoista
 5. Voi että, miten ihanat! Sä et varmaan jouda tilaustöitä tekemään? Olisin kaksien tossujen tarpeessa :D

  VastaaPoista
 6. Pellavasydän: Laitan kuvaa kunhan pääsen kotiin kuvan ottamaan! :)

  Kaisuliina: No enköhän voisi ne myydä, ei ne jalkaa kuitenkaan mahdu vaikka kuinka yrittäisi :) Laitatko sähköpostia!

  Maija: Kunpa olisikin aikaa, mutta tähän väliin en kyllä uskalla luvata tehdä tilausjuttuja vaikka kuinka tekisi mieli! Mielissäni olin silti kun kysyit :)

  Tanjalle ja Hannalle, tervetuloa lukijoiksi! :)

  VastaaPoista
 7. Pellavasydän: Ja uskon, että voit ommella ilman nahkaneulaa! Itsellä vanhan Bernina ja hyvin sujui ilman nahkaneulaakin. Enkä ole tarvinnut jalkaankaan mitään erillisiä tarvikkeita.

  VastaaPoista
 8. Nää sun ompelut on kyllä todella laadukkaan näköisiä ja hyvin ommeltuja! Hienoo!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti