Kirahvipaita

Tässäpä paita, jonka sain vihdoin tehtyä, kiitos pääsiäislomien. Mielessä ollut jo vaikka kuinka kauan, mutta toteutus odottanut sopivaa väliä. Tämä lähti siitä, että yksiväriseen paitaan on aina kiva saada jotain kuvaa, mutta koska en lämpene edelleenkään aplikoinnille niin kankaanpainanta on hyvä ratkaisu ja selvästä lähempänä omaa kiinnostusta. Värien kanssa pläträäminen on huisin paljon kivempaa kuin pienten kangaspalojen ja tukikankaiden leikkailu. Inspiraationa tämänkaltaiselle painatukselle toimi Lindexin uutukaiset lastenpaidat.

Tykkään tästä kovin ja päässä pyörii jo seuraavat kuvaideat (harmi kun kangasvärit eivät toimi kovin hyvin värillisillä kankailla)! :))
Kommentit

 1. Heh, kirjoittaessani itse kirahvipaitajuttua huomasin blogini sivussa, että Hippu on julkaissut samaan aikaan kirahvipaidan :) Ja heti katsomaan! Onpa hieno! Minulla taas kankaan painanta on sellaista pelon sekaista, että tuleeko siistit rajat vaiko ei, yleensä ei...

  VastaaPoista
 2. Makee paita. Inspiroiduin.

  Kankaanpainovärjeä on sellaisiakin kuin peittovärejä. Eli väri on peittävä joten käy siten vaikka valkoisella painaminen mustaan. Aina voi ostaa valkoisen peittovärin ja sekoittaa siihen sitten tavallista kankaanpainoväriä jolloin saa ehkä vähän pastellisia värejä (eli se valkoinen syö vähän siltä väriltä särmää, jos ymmärsit) Jos haluaa enemmänkin painaa niin suosittelen pigmenttien hankkimista. Eli pari pisaraa pigmnettiä joko peittoväriin tai tavalliseen kankaanpainopastaan niin johan lähtee tämäkin harrastus lapasesta. (infoa vaikkapa täältä : http://www.emotuotanto.fi/tuotteet.html )

  Eeva, jolla siis on lähtenyt tämäkin lapasesta

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän ihana kirahvi!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihana kiraffi! Itse aikoinani innostuin ompelusta kankaanpainannan myötä. ...ehkäpä sitä painantaakin pitää vielä joskus treenata. :)

  VastaaPoista
 5. Tää on aivan ihana <3

  Itse tykkään myös applikaatioista, mutta jotenkin ne tuntuvat raskailta ja työläiltä tehdä. Kangasvärit taas ovat niin kepeitä, värikkäitä ja helppoja... no harjoitella kyllä pitää rutkasti lisää, siis minun.

  Tykkään myös, että kangasväreillä voi taiteilla yhdessä sen lapsen kanssa!

  VastaaPoista
 6. Ihanan pirteä ja värikäs paita!:)

  VastaaPoista
 7. Love the print!! Even if I don't understand any finnish, I just love looking at you're photos, they are very inspireing!

  VastaaPoista
 8. Voi, että sinä olet sitten taitava. Aivan ihania vaatteita teet. Kelpaisi meidänkin lapsille. :o)

  VastaaPoista
 9. Voi, että sinä olet sitten taitava. Aivan ihania vaatteita teet. Kelpaisi meidänkin lapsille. :o)

  VastaaPoista
 10. Tosi ihana ja just oikeankokoinen kirahvi! Pienempi olisi ollut tylsä, mutta tuo on näyttävä ja kaunis.

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä vaihtoehto aplikaatioille! Hieno lopputulos!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti