Kevättakki

Tähän kankaaseen ja sen väreihin ihastuin jokin aika sitten. Takki itsessään on ollut työn alla jo hyvän aikaa ja lojunut pöydänkulmalla odottamassa viimeistelyä. Välillä kokeilin takkia tytön ylle ja totesin sen olevan hiukan liian iso, joten senkään takia ei ole aikaisemmin tullut tehtyä takkia valmiiksi. Tätä takin kaavaa olen muokannut jonkin verran. Hihoihin tein vuoren ja päällisen väliin resorit, jotta lämpö pysyy hihojen sisällä. Pikainen ohje hihojen tekoon löytyy aiemmasta plokkauksestani täältä.

Miten aina tuntuukin, että Ottobreen kaavat ovat kovin isoja? Vai olenko ainut, jonka mielestä näin on? Meidän tyttö on kuitenkin ihan sopusuhtaisen ja normaalin kokoinen. Ei jaksaisi aina tarkastella mittanauhan kanssa mittoja, jokaisen vaatteen kohdalla ja ainahan se ei ole mahdollista kun tekee jotain lahjaksi. Muuta huonoa sanottavaa lehdestä ei tosin ole, kaavat ja mallit muuten ovat ihan kivoja ja lehden ulkoasusta tykkään myös.
Kuvia myös takki tytön yllä -kuulemma on oikein kiva kesätakki :)

Kaava: Ottobre 4/2007
Päällikangas: Fabriina
Vuorikangas: Eurokangas

Kommentit

 1. Ottobren kaavat ovat ainakin aiemmin olleet aika leveää sorttia. Itse monesti kaventelin niitä lapsilleni vaatteita tehdessä.
  Ihana kangas ja kaunis takki !

  VastaaPoista
 2. Kaunis takki! Ja samaa mieltä olen Marikan kanssa että Ottobren kaavat ovat usein varsinkin leveitä... Itse otan useimmiten yhden koon pienemmän kaavan kuin normaalisti lapselleni tekisin/ostaisin ja lisäilen sitten hiukan pituutta :)

  VastaaPoista
 3. Ihana sininen kangas ja mukavan mallinen takki. Tosi söpö!

  VastaaPoista
 4. Upea takki! Ihana kangas ja upea toteutus! Olisko sulla energiaa laittaa ohjeet siitä, miten tuon resotin saa kauniisti tuonne väliin? Mä en ole siinä onnistunut kertaakaan.
  Munkin kokemus Ottobren kaavoista on se, et ne on leveitä. Mutta mielestäni kokoja on parannettu viimeaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa NorppaStiina! Olen joskus aikaisemmin julkaissut ohje kuvan, jossa yritin selittää miten resorin sinne väliin teen. Katsoppas sieltä saatko ohjeista selvää :)

   http://handmadehippu.blogspot.com/2010/04/kevainen-takki.html

   Poista
 5. Suloinen takki!
  Osa uudemmista Ottobren kaavoista on ihan sopivia, mutta vanhemmat ovat armottoman leveitä!

  VastaaPoista
 6. Kaunis takki ja aivan valtavan ihana kangas!
  Samoja kokemuksia minullakin on Ottobren kaavoista, leveys on ongelma varsinkin jos ompelee pitkälle ja hoikalle kuten minun neitokaiseni on.

  -Piia

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis takki! Ihana kangas :)

  VastaaPoista
 8. Oi että miten hieno! Aivan todella kaunis, ja ihana kangas! Mä oon samaa mieltä Ottobren kaavoista, kaikki tytöille on hirmu leveitä. Pojalle mitä oon tehnyt, on musta ollut paremmin mitoittetuj. Tosin mun tyttö on siro ja poika taas aika hyvänkokoinen..

  VastaaPoista
 9. Kaunis takki. Ottobren kaavoista ei ole juuri kokemuksia, kun ei ole enää pieniä, mutta lehteä selatessa olen pitänyt sen malleista kovasti. Tytär muokkaa lehden kaavoja aika rankalla kädellä.

  VastaaPoista
 10. Kaunis takki :) Minustakin kaavat ovat leveitä, sekä ob:n että sk:n... Nyt uusimmissa ob:n lehdissä n ollut muutamia kapeampia.

  VastaaPoista
 11. Ihana takki ja ihan mahdoton ikävä tulee kun näkee kuvia... Nuo fabriinan finecordit on aivan ihania, arvoin pitkään tämän ja sen turkoosin välillä. Onneksi pian nähdään!

  VastaaPoista
 12. Mielettömän kaunis takki, ihan täydellinen!

  VastaaPoista
 13. Aivan ihana takki!
  Miustakin Ottobren koot on aika reiluja ja sitten kun olettaa kaavan olevan reilu, niin sitten se ei olekaan :( joten mittaillaan vaan :D

  VastaaPoista
 14. Voi, kaunis!
  Minä olen ommellut enemmän poikien vaatteita Ottobrestä, ja ainakin tekemäni trikoovaatteet ovat olleet mieluummin liian pieniä kuin isoja. Täytyypä olla tarkkana, kun aloitan takkiprojektia uusista kankaista.

  VastaaPoista
 15. Niin kaunis takki! Ihana tuo hupun reuna, pitää joskus muistaa kokeilla. Tämän kevään takkiompelut on onneksi lähes ommeltu.

  VastaaPoista
 16. Ihan mielettömän kaunis takki, kangas tosi nättiä ja tykkään hupun siksak-nauhasta. Voi kun olisikin vielä pieni tyttö, kelle ommella. Ottobren kaavat/mallit ovat tosiaan melko leveitä. Liki kaikista olen suosiolla ottanut pienemmän koon. Poikien kaavoissakin housut olivat tosi leveät. Olisiko uusissa lehdissä pienempiä? Tai vaihtelevat varmasti, tuli nyt mieleen ne yhdet maastohousut jotka pojalle ompelin, niin ne eivät olleet yhtään ylileveät. Parhaat kokemusket on tytölle ommellessa ollut nuo hoikan tytön mallit, vaikka tyttäreni siis on aivan normaalikokoinen.

  VastaaPoista
 17. Kaunis takki!

  Ompelen Ottobresta pojalle, ja otan myös normikoka yhden tai kaksi numeroa pienemmän koon ja jatkan pituudesta - myös trikoovaatteissa. Ikävää, että noin joutuu tekemään. Jokunen erikseen hoikalle kaavoitettu vaate silloin tällöin olisi kiva. Ja yleensäkin pojille voisi olla enemmän kaavatarjontaa. Eipä ole SK:ssakaan.

  VastaaPoista
 18. Aivan ihana takki, sekä vuori- että päällikangas niin kevääseen sopivat!

  Anu

  VastaaPoista
 19. Ihana takki!!!

  Minä piirtelen Ottobren kaavat tytöilleni lähes ainan niin, että otan pituudesta lasten oikean koon ja leveydestä yhtä kokoa pienemmän. Osasta malleja kaavoja on vaikea (näin amatöörin) muokata, mutta kouluikäisille tytöille on välillä ollut kapeamman mitoituksen vaatteita Ottobressa. Silloin on tullut tehtyä jo vähän liiankin kapea..

  VastaaPoista
 20. Voi miten kaunis takki ja aivan ihanasti olet tuon nauhan hupunreunaan laittanut koristeeksi <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti