Keksejä leikkeihin

Olin ystäväni luona käymässä ja silmiini pisti siellä virkattu dominokeksi. Se oli tehty villalangasta, mutta minullapa ei ollut sellaista oikeissa väreissä, joten valitsin puuvillalankaa. Miten ihmeessä ei ole tullut aikaisemmin tälläinenkään mieleen, yksinkertainen ja nopea idea! Piti heti kokeilla keksi myös mansikkahillolla täytettynä. Tästä se sitten lähtee... erilaisten ruokien ompelu ja virkkaus :)

Näihin tein yhteen silmukkaan 14 pylvästä ja yhdistin renkaan piilosilmukalla. Sitten kaksi ketjusilmukkaa ja jokaiseen pylvääseen kaksi pylvästä, lopuksi piilosilmukalla yhdistys. Sitten vain kolme ympyrää parilla käsintikkauksella yhteen. Ja herkku on valmis. :)

Kommentit

 1. Mahtava idea! Kiitos ohjeesta. Kuulostaa tosi simppeliltä ja lopputulos herkullinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Herkullisia nämä tosiaan ovatkin :)

   Poista
 2. Tässä olisikin tarpeeksi yksinkertainen leikkiruoka, kiitos! :) Minun on pitänyt tehdä niitä jo pitkään, mutta koska virkkaus ei ole vahvimpia alueitani, niin aina on aloitus jäänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä, no näistä on hyvä aloittaa, tulee valmista nopeasti ja helposti.

   Poista
 3. Nää on hienoja! Minäkin kerran kokeilin mutta en saanu mielestäni hyviä. Sitte tein keksejä vain huopalevyistä eli leikkasin ruskeasta 2 ympyrää ja valkoisesta yhden ympyrän sinne väliin. Ensin mietin että myyn niitä Pöykkölän myyjäisissä mutta en taidakaan. Taidan jättää ne oman tytön leikkeihin.
  Kiitos tuosta ohjeesta! Täytyy kokeilla itsekin virkkaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huovasta nämä tosiaan onnistuvat vieläkin nopeammin. :)

   Poista
 4. Ihania. En ole aiemmin oikein ymmärtänyt kaikkia virkattuja leivoksia ja kakkuja yms. Mutta näitä on meidänkin lasten pakko saada. Sopivia langanloppujakin löytyy kaapista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä viime vuonna katselin blogeissa esiintyviä ommeltuja ja virkattuja ruokia sillä silmällä, että miten nuo jaksavat. Mutta nyt kun oma tyttö on kotileikki iässä niin johan alkaa nämäkin kiinnostaa :)

   Poista
 5. ihania ja yksinkertaisia :) näitä taitaa pukinkonttiin sujahtaa enemmän ja vähemmän suuntaan jos toiseen ommeltujen muffinien kera :) Kiitos ohjeesta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, ommeltuja muffineja. Pitääpä kokeilla! :)

   Poista
 6. Tässähän tulee itsellekin vesi kielelle. Mainio idea! Kunpa meidän tyttö kasvaisi jo siihen ikään, että voisin alkaa virkkailla hänelle leikkiruokia ja -herkkuja...

  VastaaPoista
 7. Mahtava idea...;) kiitos hyvästä ideasta.

  VastaaPoista
 8. Ihania!
  Mulla ei ole enää pikkutyttöä, mutta olin ajatellut tehdä jotain leivoksia lasikuvun alle keittiöön ihan itselle :) Nämä onkin tarpeeksi helpot, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksei niinkin, kunhan ei vieraille tarjoile. Tosin olisivat ainakin kevyttä herkkua kahvin kera :)

   Poista
 9. Aivan ihana ajatus. Tuli valmista todella nopeasti ja käsissä 7 veljestä. Innostuin niin, että nyt puikoilla on kahvikakku.Keksit löytyy täältä http://3kotimaata.blogspot.co.uk/ ja kakku varmaan valmis huomiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, sulla oli oikein iso joukkokeksejä. Olipas ihastuttava näky :)

   Poista

Lähetä kommentti