Olet timantti!

Meidän vuosi 2014 on alkanut uuden arjen harjoittelulla. Siksipä myös täällä blogissa on ollut hiljaisemman puoleista. Totesin juurikin eilen, ettenhän ole edes ommellut tänä vuonna mitään. Siis MITÄH?! Melkein kahteen kuukauteen. Tosin eihän se niin pitkältä ajalta ole tuntunut kun arkipäivät menee työt, tarhat, ruuanlaitot ja siivoukset linjalla. Joulu vei veronsa ompelun suhteen ja töihin paluu vei sitten loputkin innot. Mutta nyt viikonloppuna tuli ensimmäisen kerran olo, että NYT haluan tehdä jotain. Ja niinhän sitten tein.

Nyt siis vihdoin upotin sakset tähän timanttiin! Tämä kangas tuli tehtaalta jo jouluksi, mutta on odottanut juurikin tätä inspiraatiota. Suunnittelin kuosin ja ihanainen Käpynen sen toi maailmaan joustocollegena. Kiitos heille siitä! Timanttia on saatavilla kadessa eri värissä; harmaana ja vihreänä.

Omaan paitaani halusin kauluksen napeilla ja keltaisella kontrasti värillä. Paidan kaava on Joka tyypin kaava- kirjasta. Kaulukset ja resorit olen itse kaavaan lisännyt. Raglansaumoista löytyy keltaiset tereet, jotka on tehty resorista. Päälikauluksen sisään kiinnitin vielä toisen kauluksen antamaan lisä kontrastia.

Tytölle tein perus raglanpaidan, jossa silitysarkeista leikelty timantti ja muutaman timantit vielä päälle. :)

Kangas: Oma kuosi, jota myy Käpynen
Kaava: Aikuisten paitaan; Joka tyypin kaavakirjaKommentit

 1. Oi wau, mikä kuosi. Ja kiva kun palasit!

  -Paula

  VastaaPoista
 2. Upea kuosi ja tuo harmaa ihan suorastaan syhyää tekemistä, ihanat!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva paita! Tykkään noista sun omista lisäyksistäs. Onko sulla niihin tarkempia ohjeita? Joka tyypin kaavakirjakin on omassa hyllyssä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No eipä niihin sen kummempia ohjeita eikä mittoja valitettavasti ole. Yksinkertaistetusti; ompelin paidan kasaan sivu- ja hihasaumoista. Sitten mittasin päänaukon pituuden ja sen mukaan leikkasin suorakaiteen muotoisen palan kangasta kaulukseksi niin, että päällekkäisyyttä tuli ainakin 10cm. Ja kaulus tietenkin on kaksinkertainen. Tuon lisäkauluksen tein samalla tapaa mutta siihen en mitannut päällekkäisyysvaraa vaan se on tuolla sisällä kokonainen. Sitten vain lopuksi napit paikoilleen. Hiukan on vaikea näin sanallisesti kertoa. Siitä vain kokeilemaan, ei se lopulta mitenkään kummoinen ole. :)

   Poista
 4. Nää on tosi ihanat! Mahtavasti sopivat harmaa ja keltainen yhteen. Kauluksesta tykkään tosi paljon, sen salat joudut ehkä joskus paljastamaan. Ps. terkut ja kiitos kirjeestä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, oikeen salat ;) mutta siis tottakai! Terkut teillekkin kaikille!

   Poista
 5. Onpa makeet timangi paidat, tykkään todella paljon tuosta ensimmäisestä mallista :)

  VastaaPoista
 6. Ihan paras tuo sun paitas! Ja pakko kehua hiuksiakin - ihanan räiskyvät! :D

  VastaaPoista
 7. Ompas ihan mahdottoman kivannäköinen timanttipaita. Ottaisin enemmän kuin ilomielin tuollaisen :) Ja heippa uuteen blogiin. Löysin tänne blogihyppelyiden tuloksena.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti