3. helmikuuta 2015

Kulhoja, kippoja ja kuppejaJossakin välissä viime syksyä iskin silmäni ihanaan ohjeeseen, jossa valmistettiin leimasimella kuvioituja kulhoja. Olin aivan myyty tästä ohjeesta. Se kutkuttelikin mielessä koko syksyn kunnes joulun aikaan vihdoin ehdein ohjetta kokeilemaan. Sitä ennen olin tietenkin pitänyt silmäni auki askarteluliikkeissä ja messuilla etsien juuri sitä oikeaa leimasinta. Oli muuten haastavampi projekti kuin olin ajatellut. Vihdoin haluamani leimasimet bongasin Majapuun kaupasta. Sieltä valitsin ostoskoriin kyyhkysen ja kuution. Valkoista massaa ostin Sinooperista ja leimasin värin ostin käsityömessuilta.

Tein kulhot ohjeen mukaan. Ainoa homma, jota en saanut toimimaan oli leimasimen värin pysyminen. Se lähti todella helposti irti kun yritti tasoitella massaa muotoonsa. Ja kulhon kuivuessa loputkin värit haalistuivat. Lopulta tein pelkkiä valkoisia kulhoja, jotka maalasin massan kuivuttua vihreällä posliinimaalilla. Ehkäpä jokin muu väri olisi toiminut paremmin, mutta kaapista löytyi valmis väri.

Vedellä läträystä nämä eivät kestä, mutta toimivat hyvin vaikka pähkinäkippona. Ja kulhoista sa juuri sen muotoisia kuin haluaa. Eikös olekkin ihana idea? :)

Ja tässä alla on kuva blogista, josta idean löysin ja tietysti linkki ohjeeseen!

Kuva: Gathering Beauty

Ohje: Gathering Beauty

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään myös itse. Näissä on sellaista käsintehdyn tuntua.

   Poista
 2. Hienoja on. Tyhmä kysymys; mitä massaa käytit? Minulla on pari pakettia Fimo-massaa, voisiko sitä käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos! Mä olen nyt kovasti yrittänyt etsiä netistä sen massan nimeä kun en sitä enää muista. :( Sinooperista sen ostin ja se oli sellainen kultainen paketti. Massaa, joka kuivuu kovaksi huoneenlämmössä parissa päivässä. Yritän vielä etsiä nimeä :)

   Poista
  2. Katsoppas google haulla tällaista nimeä: Das-askartelumassa. Tuolla voisi löytää vinkkejä mistä tuota massaa saa.

   Poista
 3. Sopii juuri pikku naposteltaville! Blogissani on sinulle muuten haaste! Käy kurkkaamassa jos kiinnostaa. Zikitizak.blogspot.com 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Pitääpä yrittää rohkaistua ottamaan haaste vastaan. Näyttää kyllä kivalta :)

   Poista
 4. Enpä ole aikaisemmin tälläiseen massaan törmännytkään. Meillä saattaisi "joku muu" livauttaa vadit muiden seassa pesukoneeseen. Todella kauniita, uniikkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kivaa massaa myös lapsille askarreltavaksi. Kovettuu sitten huoneenlämmössä kovaksi. Jep, pitää itse pitää huoli ettei kukaan muu koskekkaan vatiin ettei vaan mene koneeseen, siitä saattaisi tulla pahaa jälkeä.

   Poista
 5. Sieviä! Pitää itsekin kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä on kyllä kivoja kun voi tehdä oikeastaan mitä vain tällaisesta massasta. Kattannaa kokeilla :)

   Poista
 6. Hi Emmi, your bowls are really beautiful :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...