Elsaa ja joulukalenteria!
Tälläinen hame, mekko, tunika... mikä se nyt mahtaa ollakkaan, lähti 6-vuotiaan tytön synttäripussukkaan. Meillä kotona ei tytär ole Frozenin perään joten oli helppo tehdä mekko kun ei ollut kukaan kinumassa sitä itselleen. Kun pyysin malliksi, niin neiti vain nyrpisteli nenäänsä eikä olisi tohtinut kokeilla tunikaa ollenkaan. :D

Kaava: Ottobre 4/2012, malli 14
Kangas: Pipoiksi Olen aiemmin vuonna 2012 tehnyt tytölle joulukalenterin (tästä voit vilkaista minkälaisen). Ja se on ollut käytössä jo siis kolmena vuonna. Olin jo ehtinyt ajattelemaan, että tänä vuonna voitaisiin unohtaa tämä itsetehty kalenteri sen vaivalloisuutensa takia (kova etsiminen sopivista yllätyksistä, joita pitää olla 48 kpl!) ja koska tänä vuonna olisi eka kerta kun tarvittaisiin pojallekkin oma versio. Mutta... kovasti tyttö siitä jo hyvissä ajoin puhuin ja jo odotteli sitä kovasti.

No eipä siinä sitten muuta kuin toista kalenteria tekemään. Menin samalla kaavalla kun viime kerralla, eli mitä materiaaleja kotoa löytyi niin niillä mentiin. Tämä kalenteri tehtiin yhteistyössä tytön kanssa. Hän leikkeli luukut ja osan numeroista. Minä sitten ompelin luukkuja kiinni.

Pallokuvioinen pellavainen taustakangas: Almandiini
Luukut: Huopaa

- - - -

Se onkin pian taas joulukuu. Kovin oli suunnitelmissa, että kaikki joulupaketit olisi jo kääritty valmiiksi marraskuun puolella. Ja kaikki itsetehdyt jutut olisivat siis valmiina. Eihän se nyt ihan taida pitää, se suunnitelma, mutta hyvältä kuitenkin vaikuttaa.

Onko sinulla jo mahdolliset lahjat kääritty pakettiin? Vai alkaako stressi painaa? Hyviä vinkkejä karttaa joulustressi otetaan siis vastaan :)

Kommentit

 1. Hieno tunika, niin siistiä jälkeä :) Kalenterissa on kivat värit!

  Voin helpottaa toisten joulustressiä kertomalla, että yhtään lahjaa ei ole hankittu eikä tehty :D Paperille rustattu pari ajatusta parista lahjasta. Tyypillistä minua! Joulukorttejakin olen vain ajatellut (teen kyllä mielelläni nekin itse, jos vaan tulee joku hyvä idea tai miehelle joku kiva kuvausidea). Lasten joulukalenterina toimii pari vuotta käytössä ollut puuvilloista ommeltu sukkakalenteri (joka toimittaa samalla jouluverhojen tointa keittiössä) ja sinne olen pari ylläriä tehnyt (ajatuksella "huvittipas tehdä pehmolelu, enpäs näytäkään lapsille heti") ja ylläreinä toimivat myös erilaiset joulutekemiset, joita tontut kalenteriin vinkkaavat (esim. koristelu tai torttujen leipominen). Toisaalta en kyllä jaksa stressatakaan joulusta. Aina se on sujunut hyvin, vaikka lahjat olisi hankittu viime tingassa jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ajatuksistasi! Niin kyllähän se joulu aina suttaantuu kun joka vuosi. Tälläisenä perfektionistina haluiasi kaiken aina vain olevan hyvissä ajoin valmiima vaikka osa sitä joulua on se joulun odotus ja hössötys. Mukavaa joulunaikaa sinulle :)

   Poista
 2. Kaunis hame/tunika :) Tosi hieno tuo joulukalenteri, pirteä.

  VastaaPoista
 3. Tuollainen Frozen-tunika on kyllä varmaan jokaisen pikkuprinsessan unelma! <3 Tosi kiva joulukalenterikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin tälle neidille tuntui olevan. Kiitos kommentista! :)

   Poista

Lähetä kommentti