Keittiöpyyhkeet linopainatuksella

Jotain vähän erilaista vaihteeksi - hillittyjä värejä ja kuvioita. Olen jo kovin halunnut kokeilla linopainantaa kankaalle. Halusin tietää miten sellainen sujuu ja millainen jälki siitä syntyy. Tykkään kovasti lopputuloksesta, jälki on graafinen ja painanta on tuollainen epätasainen. Linopainantaahan käytetään yleensä paperille musteen kanssa. Linolevyyn kaiverretaan haluttu muoto ja väriä levitetään telalla ja painetaan kuvio kankaaseen - näin siis yksinkertaistettuna. Kokeilumielessä tein siis pari keittiöliina. Sitten vain mielikuvitus juoksemaan ja miettimään mitä muuta tällä tekniikalla saisi aikaiseksi :).

Kommentit

  1. Tosi kivan näköisiä noista tullut!
    Mitä kangasvärejä käytät noissa painojutuissa?

    VastaaPoista
  2. Ihania, varsinkin alin. Mikäs se linolevy sitten on? Mitä värejä käytit? En kyllä ihan vielä päässyt jyvälle tästä tekniikasta, mutta alkoi kyllä kiinnostamaan, ja mielikuvitus juoksentelemaan. Jos kerkeät tarkemmin kertomaan..

    VastaaPoista
  3. Oikein kaunis pinta, ja kuvio sopii hyvin painojälkeen. Minäkin olen tehnyt paperille, mutta kankaalle en ole tajunnut kokeilla. Tosin painohommissa on muutenkin vuosien tauko... Sait kyllä innostumaan :)

    VastaaPoista
  4. Voi kuinka hauskan näköisiä. Tosi kivasti sopii ainakin tuohon kuvioon linopainanta näköjään. Itsekin olen joskus linopainantaa kokeillut (vuonna yks ja kaks) mutta vain paperille. Pitääpä pistää korvan taakse.

    VastaaPoista
  5. vautsi miten upeita. mulla rupesi sormet syyhyttämään tähän tekniikkaan kanssa (vaikka mihimpä mulla ei.. :D )

    VastaaPoista
  6. Kauniit kuviot. Itsekin olen miettinyt, että miten linopainanta toimisi kankaalle. Mulla on vieläkin tallessa koulussa 80-luvun alussa tekemäni työt -olen toiveikkaana yrittänyt etsiä myös sitä kaiverrettua levyäkin :)

    VastaaPoista
  7. Tuollahan saisi aikaiseksi mitä vaan kangasta! Kivasti käsin tehdyn näköistä. Vaikka olen ikäni ollut tekemisissä mm. linopainannan kanssa, en ole älynnyt, että kankaallekin voi painaa linolla! Kiitti vinkistä. Mitä kangasväriä käytit? Telasitko laatalle vai miten värin levitit?

    VastaaPoista
  8. Luin huolimattomasti postauksesi - sinähän kerrot siinä, että telasit.

    VastaaPoista
  9. Tosi kivoja! Nätti lopputulos. Minuakin kiinnostais tarkemmin kuulla tuosta teon vaiheista =)

    VastaaPoista
  10. Jaapa ja Elina: Olen nyt käyttänyt askarteluliike Donnolta ostamiani Folk Art Fabric -kangasvärejä. Ovat olleet hyviä ja pesunkestäviä.

    Carula Q ja Riikka: Voisin vaikka ensikerralla kun kokeilen jotain niin ottaa kuvia malliksi. Linolevyjä on hiukan erilaisia. Itse käytin pehmeää levyä, josta terällä kraapitaan pois täytettä (eli sitä muovia) ja jäljelle jää kuvio, jonka haluaa painaa kankaalle. Vähän kuin tekisi itse leimasimen. Levy on hyvin notkeaa ja sitä myydään monissa askerteluliikkeissä. Kangasväriä levitetään tasaiselle pinnalle ja pienellä telalla telataan väriä sitten siihen levylle. Kun väriä on tasaisesti levyllä ja painetaan kankaaseen. Mutta siis, yritän tässä lähiaikoina vaikka tehdä pienen tutorian aiheesta, jos vaikka muitakin innostuneita kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  11. Wau, hienoja! Minullakin on ollut jo varmaan vuoden verran mielessä kokeilla linopainantaa kankaalle, kun olisi valmis painolaattakin odottamssa, mutten ole saanut aikaiseksi... näköjään tekniikka kuitenkin toimii :)

    VastaaPoista
  12. Oi mikä ihana blogi taas löytyi! Jään lukemaan.

    VastaaPoista
  13. Todella hienoja! Itse tykkään kyseisestä tekniikasta ja paljon, jotenkin en ole vain jaksanut viime aikoina taas sitä tehdä. Mutta kiitos inspiroinnista, josko saisi taas linoilu tuulta siipien alle : )!!!

    VastaaPoista
  14. Ihanan näköisiä kankaita! Ja ihana blogi, täytyy seurailla!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti