Omien merkkien teko-ohje

Monen monet ovat kyselleet mistä olen tilannut näitä Hippu-merkkejä ja olen ohjeistanut aina lyhyesti miten nämä teen, mutta tässä hieman kattavampi ohje siitä, jos vaikka jollekkin olisi apuna.

Näitä kangasmerkkejähän saa tilattuna valmiina useista paikoista joko painettuna tai kudottuna. Ovat joissakin kalliimpia ja joissakin edullisempia. Näistä paikoista en osaa sanoa mitään, koska en ole koskaan tilannut. Pienellä vaivalla kun saa itsekkin tehtyjä ja juuri sellaisia kun haluaa.

Huom! Jos haluaa 60 asteen pesun kestäviä ja paljon kulutusta kestäviä merkkejä, suosittelen ommeltujen merkkien tilaamista. Ne ovat varmasti parhaita. Nämä merkit ovat parhaimmillaan vähäistä pesua vaativiin juttuihin, jotka siis kuitenkin kestävät pesua, jos merkki on silitetty kiinni kunnolla ja paperi on hyvää.

Tarvikkeita näiden tekoon tarvitaan:
 • musteruiskutulostin
 • ohjelma, jolla tekee logon/tekstin/kuvan
  (esim. kuvankäsittelyohjelma tai Word käy myös)
 • kuvansiirtopaperia
 • nauhaa
 • silitysrauta
 1. Suunnittele logosi jollain ohjelmalla tai piirrä ja skannaa se koneelle. Asettele haluamasi määrä logoja A4 kokoiselle arkille (muista mittata nauhan leveys ja tee logosta niin pieni, että se mahtuu nauhaan) ja aseta tulostimeen kuvansiirtopaperi. Kuvansiirtopapereita myydään netissä, mutta myös suuremman marketit myyvät erikoistulostuspapereita. Ohessa kuva esimerkkinä.  Huom! Muista, että kuva pitää tulostaa paperiin peilikuvana, jotta se kankaaseen siirrettäessä näkyy oikein päin.


2. Kun olet saanut tulostettua haluamasi määrän logoja paperiin, leikkaa merkit erikseen, sen kokoisiksi kun nauha on.3. Laita silitysrauta kuumenemaan. Olen itse käyttänyt tässä esimerkissä valkoista satiininauhaa, myös puuvillainen toimii hyvin. Asettele merkit nauhaan tulostettupuoli alaspäin. Jätä reilut välit merkkien väliin jos haluat merkkien olevan taitettuja. Painele/silitä merkkejä kiinni nauhaan minimissään puoli minuuttiia tai niin kauan kuin siirtopaperin ohjeessa sanotaan. Mitä kauemmin kuumentaa sitä paremmin kuva ottaa kiinni nauhaan, älä kuitenkaan polta paperia! Voit tarkistaa välillä, joko paperi on jo liimautunut kiinni.


4. Anna nauhan jäähtyä hetki. Irroita paperit varovasti nauhasta.5. Leikkaa nauha heti palasiksi tai sitä mukaan kun lappuja tarvitset. Nämä kestävät 40 asteen pesun ja silityksen 1-2 pisteellä siirtopaperista riippuen. Tarkista ohjeet erikseen omasta siirtopaperistasi.

Kommentit

 1. Kiitos tästä! Tosi hyvä ohje. :)

  VastaaPoista
 2. Oih,pitääpä joskus kokeilla, on kyllä ollut aikaisemminkin mielessä. Miten hyvin nuo ovat pysyneet pesuissa?

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos ohjeesta! Nyt kun vielä saisi tuon tulostimen toimimaan :P

  VastaaPoista
 4. Olipas hyvä ja selkeä ohje!
  Täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Mitä silityspaperia sä käytät? En ole saanut koskaan niillä siirtopapereilla noin siistiä jälkeä! :)

  VastaaPoista
 6. Itse kans miettinyt tuota kokeilla, mut mietityttää juuri tuo jäljen siisteys...
  Sinun tekemät on kyl hienoja!!!
  oiskohan täski tulostimella ja paperilla väliä?! eli mitä sinulta löytyy?! Meillä ei kyl vielä ole edes tulostinta :D, mut hankintalistalla kuitenkin.
  Ohjeet on aina kivoja, kiitoksia :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Täytyykin kokeilla. Meillä olisi tuolla kuvansiirtopaperiakin valmiina. On tosin ihan Tiimarista ostettua, kestääköhän se yhtään jatkuvaa pesua...?

  VastaaPoista
 8. Hienot!

  Olen myös tehnyt semmoset, mutta käytin puuvillanauhaa ja se värjäytyi pesussa heti ja tule sellainen ruma harmaa.. Ehkä satiininauha ei värjäytyy niin paljon.

  VastaaPoista
 9. Kattava ohje taas!

  Huvitti ihan, kun ostin just tällä viikolla itelle siirtopaperia ja nauhaa, kun aattelin kokeilla vastaavia. Hyvää väliin sattui sun ohje :)

  VastaaPoista
 10. Kattava ohje tosiaan ja varmasti onnistuisi minultakin :)

  VastaaPoista
 11. Itsekkin tein tällä tyylillä merkkejä, mutta ajan kanssa huomasin ettei kestäneet pesua! Mietin että vika olisi ollut paperissa, joka oli Canonin...?

  VastaaPoista
 12. Pintse: Omat merkit ovat ainakin pysyneet ihan hyvin kiinni. Tosin 60 asteen pesussa ovat kuluneet hieman pois, mutta 40 asteen ovat pysyneet mielestäni hyvin. Tosin mielipide erojakin on siinä millaista jälkeä haluaa. Nämä on kuitenkin käsintehtyjä, mutta itselle laatu kuitenkin riittää.

  TaiNa: Siitä on niin kauan aikaa kun olen paperin ostanut ja oln hukannut päälliset, joten en voi varmaksi sanoa, mutta muistelisin, että merkki oli HP.

  Sani: Meillä on tulostimena Canonin PIXMA MP160. Tulee kyllä hyvää jälkeä tuolla tulostimella. Papereita en ole montaa laatua kokeillut, joten voi niissäkin varmaan eroja olla.

  Hilla: tuosta Tiimarin paperista en osaa valitettavasti sanoa mitään kun en ole testannut :(

  Jonnar: Minä tosiaan muistelisin että paperimerkki, joka itsellä on HP:n mutta muistelisin että myös Canonin papereita olen testannut. Oletko varmasti silittänyt kuvan tarpeeksi kauan nauhaan? Tai pessyt liian kuumassa.. :(

  VastaaPoista
 13. Vautsi, hieno juttu! Kiitos ohjeesta!! Juuri tilasin Ruotsista tuotemerkkejä aika tyyriiseen hintaan... Pitänee laittaa ohje korvan taakse! Sivusi ovat myös tosi kivat :)

  VastaaPoista
 14. Sulla on upeita luomuksia. Milloin alat tehdä aikuisillekin tollaisia retropaitoja? Hih :)
  Itse ostaisin putiikkisi tyhjäksi :- ) Kuten myös pussukoita ym. mitä olet jo hiukkasen näköjään myynytkin eteenpäin.

  ~Uusi lukijasi~

  VastaaPoista
 15. Anonyymi: :) vai aikuisille.. enpä ole kauheasti aikuisille tehnyt. vain itselleni. Jotenkin tuntuu, että aikuisten vaatteita on niin paljon vaikeampi tehdä. Pussukoita on joitankin valmiina, joten ehkä voisin taas pari laittaa puodin puolelle, jos joku vaikka joululahjoiksi haluaisi :)

  VastaaPoista
 16. Tosiaan loistava idea, täytyy kokeilla ehdottomasti! Minäkin just kerkesin ruotsista tilaamaan, mutta eipä se nyt haittaa :)

  VastaaPoista
 17. Ostin inkclubista siirtopaperia ja ekassa pesussa lähti koko merkki nauhasta irti, kannattaa tosiaan katsoa tarkkaan mistä ostaa sitä siirtopaperia. Harmittaa pirusti, kun monta arkkia joutui ostamaan eikä niitä voi käyttää :/

  VastaaPoista
 18. Tiia: Onpas käynyt harmillisesti sinulla, uskon että harmittaa :( Minulla on yksittäisistä lapuista kulunut pesussa pois merkki, en tiedä syytä tälle vaikka paperi ja materiaali on ihan samaa. toiset ovat pysyneet lähes ennallaan. Uskon, että johtuu ettei silitysvaiheessa ole silittänyt tarpeeksi lappuun kiinni.

  VastaaPoista
 19. niin mistä oot ite tota kuvansiirtopaperia ostanut?? Ja siis käykö se erikoistulostuspaperi ja tiiätkö myydäänkö sitä esim. jossain Suomalaisessa kirjakaupassa

  VastaaPoista
 20. Pinja: Olen ostanut omat paperini juurikin suomalaisesta kirjakaupasta ja käy se erikoistulostuspaperi jos siinä vain mainitaan, että siirto sopii mm. kainkaille.

  VastaaPoista
 21. Oi no kiva!! Osaatko vielä sanoa että kuinka paljon noin maksaa ja mitä siinä pakkauksessa lukee??! (toki voin vielä kysyä myyjiltä, mutta jos en oikein osaa selittää) niin ja oletko ostanut sen minkälaiselta alueelta, kun siellä on niitä esim. just tulostus tai jokin esim. oppikirjat (siis semmoisia otsikoita) niin muistatko minkä alta olet löytänyt??! (Paljon kysymyksiä!!) :D

  VastaaPoista
 22. Pinja: Sanot vaan myyjälle että etsit mustesuihkutulostimeen sopivaa paperia, jonka voi siirtää esim. t-paitaa. Varmasti myyjä tietää asian. Siinä päällä on ainakin T-paidan kuva, joten ei voi erehtyä :) Maksaa muistaakseni noin 15-20euroa ja papereita siinä on noin 20 kpl. Paperit löytyy sieltä missä muutkin paperit ja tulostusmusteet ovat. En muista otsikkoa tarkemmin. Toivottavasti olet löytänyt tai löydät :)

  VastaaPoista
 23. Tätä on kyllä pakko kokeilla! Kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista
 24. Tosi kiva, että olet laittanut hyvä ohjeen. Mutta tyhmänä en tajua, että miten saa tulostettua peilikuvana?

  VastaaPoista
 25. Anonyymi: Kun tulostat arkkia, voit valita sieltä tulostusominaisuuksista, että se tulostaa T-paita painatuksen eli peilikuvana. Samasta paikkaa sa määriteltyä paperin ominaisuuksia ym. Niin se minulla ainakin lukee pc:n windowsia käytettäessä. Tarkempaa ohjetta en osaa sanoa, mutta kyllä sen löytää kun käy valikkoja läpi.

  VastaaPoista
 26. Kiitos erittäin selkeästä ohjeesta! En olekaan tajunnut, että itse saa tehtyä näin nättejä lappusia.

  VastaaPoista
 27. Kiitoksia oikein paljon hyvästä ohjeesta. Itse käytin apuna, kylläkin ystävääni, joka oli aikaisemminkin tehnyt tietokoneella noita peilikuvatulostuksia. Hän sommitteli tekstit paperille ja tulosti valmiit arkit, jonka jälkeen itse silittelin ne nauhaan.

  VastaaPoista
 28. Kiitoksia hyvästä ohjeesta, tuli kokeiltua tänään. Ongelmana oli saada kuvansiirtopaperin itse paperi irti kauniisti, ettei siirrettävän kuvan reuna lähde samalla irti. Tosin vika saattoi olla myös paperissa, joka oli Aplin. Tarra ei meinannut aluksi tarttua kokonaan satiininauhaan. Aion silti vielä kokeilla :)

  VastaaPoista
 29. Tuhannet kiitokset vinkistä! Enpä ole tajunnut, että voi valmiiseen nauhaan silitellä, kun olen asian kanssa pähkäillyt! :-)

  VastaaPoista
 30. Ja Mac-käyttäjille tiedoksi: tuon peilitulostuksen saa kytkettyä tulostusikkunan Layout-osastolta, nappaamalla kohtaan "Flip horizontally" ruksi.

  Suomenkielisessä käyttiksessä siis Layout = Asettelu, ja Flip horizontally = Vaakapeilikuva.

  VastaaPoista
 31. Tämä oli aivan loistava ohje, nimittäin olin jo viittä vaille tilaamassa kalliita merkkejä hinnalla 1€ kappale. Tällä ohjeella sain juuri sen mitä halusin, Iso kiitos! Peilikuvana sain tulostettua näin: suunnittelin merkkini paintilla ja siellä on suoraan asetuksissa, että saa koko kuvan käännettyä. Sitten siihen myös saa (kopioi/liitä) tekniikalla myös eri juttuja tavallisen open officen kautta. Ei muutaku tekemään omia merkkejä!

  VastaaPoista
 32. Loistava idea, eipä ole tullut edes mieleen tämä ja nytkin löytyi ihan vahingoss!

  VastaaPoista
 33. Sinua täytyy kiittää erityisesti...
  Kesällä 2012 uskalsin lähteä kehittää omaa tuotemerkkiä luettuani blogiasi.
  Viimeinen silaus suunnitelmilleni,
  oli loistavan helpot ohjeet TEHDÄ se merkki käyttöön.
  Iso kiitos sinulle siitä!
  Hyvää vuoden alkua sinulle!
  T:Harakka =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Olipas ihana kuulla! :) Toivon kaikkea hyvää sinulle!

   Poista
 34. Täytyy kysyä tuosta käyttämästäsi kuvansiirtopaperista että kun olet silittänyt kuvan paikoilleen ja poistanut taustapaperin niin jääkö siihen valmiiseen nauhaan semmoinen kiiltävä ja kovahko "kalvo" kauttaaltaan siihen kohtaan, mihin kuvansiirtopaperin palanen silitettiin - joka vielä näyttää taustapaperin irrotuksen jälkeen hitusen repsottavan siitä kulmasta, josta taustaa aloin irroittamaan? Vai onko se nyt vain tämän minun ostamani, eri merkkisen paperin 'ominaisuus'... Ekaa kertaa kokeilin meinaan tänään oman merkin tekemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Samalla tavalla minulle jää sellainen sileä kalvo. Luulen että se jää kaikista papereista. :(

   Poista
  2. Mä kanssa joskus käytin tuota Datalinen kuvansiirtopaperia ja jäi aika tosi kumimainen pinta... Aikaisemmin olin ostannut HP:n (on siis HP:n tulostin) "omaa" paperia ja se oli paljon mattaisempi ja "hengittävämpi" ja KALLIIMPI sse valmis pinta! ;-)

   Poista
 35. eikös se teksti pitäisi saada jotenkin siihen paperille peilikuvana että se tulisi kankaalle oikeinpäin? mitenhän se onnistuu :O

  VastaaPoista
 36. kyllä vain. Teksti tulistetaan peilikuvana. Itselläni se onnistuu tulostin asetusten kautta. Kun painat tulosta se kysyy asetuksia. sieltä pitäisi löytyä tulostin asetukset joista voi valita T-shirt tulostus. kun se on valittu tulostin tulostaa sen peilikuvana. Googlettamalla saattaa löytyä kuvalliset ohjeet ja eri käyttikset toimivat hiukan eri tavalla. :)

  VastaaPoista
 37. Täytyypä kokeilla tehdä vaikka pipooni tuollainen jonka neuloin :-)

  VastaaPoista
 38. Kiitos otanpa sinulta hienon merkki ohjeen osaankohan Riina...

  VastaaPoista
 39. mitessitten ku ajattelin just ostaa tosta samaa niin jos tekee isompaa kuvaa noin puolet A4 kokosesta paperista onko kellään kokemusta ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tehnyt aikoinani yhden isomman painatuksen tuolla menetelmällä ja kyllä se nyt kohtuu hyvin sujui. Kovin kovaa käsittelyä se ei kestä vaan isot pinnat rupee halkeilemaan ajan kanssa.

   Poista
 40. Eihän kellään ole enää mustesuihkutulostinta, eikö lasertulostimen kuva käy?

  VastaaPoista

Lähetä kommentti